Articolul precedentExprimarea bucuriei
  Articolul următorColectori de timp

  Gașca noastră-i cea mai tare

  Dar Zorobabel, Iosua, și ceilalți capi ai familiilor lui Israel, le-au răspuns: „Nu se cuvine să zidiți împreună cu noi Casa Dumnezeului nostru; ci noi singuri o vom zidi Domnului, Dumnezeului lui Israel, cum ne-a poruncit împăratul Cir, împăratul Perșilor”. Ezra 4:3

  Suntem creați de Dumnezeu cu dorința de a socializa. Chiar și cei mai timizi și necomunicativi dintre noi se simt mult mai bine când sunt în compania unor persoane vesele și populare. Aproape inconștient dorim să facem parte dintr-un grup care are valori, scopuri și preocupări comune. Între noi tinerii, asta se numește gașcă. Iar gașca noastră, așa cum se știe, este cea mai tare. Pentru a petrece timp cu gașca noastră renunțam la cel rezervat familiei sau școlii, sau chiar bisericii.

  În termeni științifici gașca este anturajul nostru. Acesta estre responsabil de o mulțime de aspecte din viața noastră. Cercetările arată că fiecare dintre noi este suma celor mai prezente 5 persoane în viața noastră. Adică suntem originali în extrem de puține momente, în rest imităm inconștient ceea ce vedem în jurul nostru. Putem avea o educație aleasă și o familie de vis, dar dacă timpul investit în noi este alocat altor persoane decât cele mai respectabile din cercul nostru vom fi altceva decât familia și educația noastră. Unele persoane nu pot fi excluse din anturajul nostru pentru că aparțin vecinătății noastre, ori sunt colegi de la școală sau rude. Pentru altă categorie de persoane avem nu numai puterea dar și obligația să-i scoatem din anturajul nostru. Chiar și înțelepciunea populară spune: „spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești!” 

  Atunci când vine vorba de lucrurile serioase, spirituale, sau de relația noastră cu Dumnezeu, nu putem permite ca în anturajul nostru să intre oricine. Ezra știa acest lucru și nu a vrut să se însoțească cu cei necredincioși într-un demers absolut religios. Construcția pe care ei o ridicau era destinată lui Dumnezeu și amestecul celor care nu credeau în El la această lucrare ar fi adus numai neînțelegeri sau chiar deturnarea scopului inițial. Chiar și atunci când pare o mână de ajutor, prezența celor cu valori diferite în anturajul tău te va deturna mai devreme sau mai târziu de la ceea ce ești.

  Pune de o parte azi 5 minute și fă un inventar al anturajului tău. Fii fără milă și elimină pe cei care au valori diferite de tine. Dumnezeu să te ajute!

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferinta – Conferința Moldova

  Gașca noastră-i cea mai tare - 2020. Dar Zorobabel, Iosua, și ceilalți capi ai familiilor lui Israel, le-au răspuns: "Nu se cuvine să zidiți împreună cu noi Casa Dumnezeului nostru; ci noi singuri o vom zidi Domnului, Dumnezeului lui Israel, cum ne-a poruncit împăratul Cir, împăratul Perșilor". Ezra 4:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...