Articolul precedentExprimarea bucuriei
  Articolul următorColectori de timp

  Gașca noastră-i cea mai tare

  Dar Zorobabel, Iosua, și ceilalți capi ai familiilor lui Israel, le-au răspuns: „Nu se cuvine să zidiți împreună cu noi Casa Dumnezeului nostru; ci noi singuri o vom zidi Domnului, Dumnezeului lui Israel, cum ne-a poruncit împăratul Cir, împăratul Perșilor”. Ezra 4:3

  Suntem creați de Dumnezeu cu dorința de a socializa. Chiar și cei mai timizi și necomunicativi dintre noi se simt mult mai bine când sunt în compania unor persoane vesele și populare. Aproape inconștient dorim să facem parte dintr-un grup care are valori, scopuri și preocupări comune. Între noi tinerii, asta se numește gașcă. Iar gașca noastră, așa cum se știe, este cea mai tare. Pentru a petrece timp cu gașca noastră renunțam la cel rezervat familiei sau școlii, sau chiar bisericii.

  În termeni științifici gașca este anturajul nostru. Acesta estre responsabil de o mulțime de aspecte din viața noastră. Cercetările arată că fiecare dintre noi este suma celor mai prezente 5 persoane în viața noastră. Adică suntem originali în extrem de puține momente, în rest imităm inconștient ceea ce vedem în jurul nostru. Putem avea o educație aleasă și o familie de vis, dar dacă timpul investit în noi este alocat altor persoane decât cele mai respectabile din cercul nostru vom fi altceva decât familia și educația noastră. Unele persoane nu pot fi excluse din anturajul nostru pentru că aparțin vecinătății noastre, ori sunt colegi de la școală sau rude. Pentru altă categorie de persoane avem nu numai puterea dar și obligația să-i scoatem din anturajul nostru. Chiar și înțelepciunea populară spune: „spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești!” 

  Atunci când vine vorba de lucrurile serioase, spirituale, sau de relația noastră cu Dumnezeu, nu putem permite ca în anturajul nostru să intre oricine. Ezra știa acest lucru și nu a vrut să se însoțească cu cei necredincioși într-un demers absolut religios. Construcția pe care ei o ridicau era destinată lui Dumnezeu și amestecul celor care nu credeau în El la această lucrare ar fi adus numai neînțelegeri sau chiar deturnarea scopului inițial. Chiar și atunci când pare o mână de ajutor, prezența celor cu valori diferite în anturajul tău te va deturna mai devreme sau mai târziu de la ceea ce ești.

  Pune de o parte azi 5 minute și fă un inventar al anturajului tău. Fii fără milă și elimină pe cei care au valori diferite de tine. Dumnezeu să te ajute!

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferinta – Conferința Moldova

  Gașca noastră-i cea mai tare - 2020. Dar Zorobabel, Iosua, și ceilalți capi ai familiilor lui Israel, le-au răspuns: "Nu se cuvine să zidiți împreună cu noi Casa Dumnezeului nostru; ci noi singuri o vom zidi Domnului, Dumnezeului lui Israel, cum ne-a poruncit împăratul Cir, împăratul Perșilor". Ezra 4:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...