Testul credinţei

  Mi-era rușine să cer împăratului o oaste de însoțire și călăreți, ca să ne ocrotească împotriva vrăjmașului pe drum, căci spusesem împăratului: „mâna Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc”. Ezra 8:22

  Odată am avut de dat un test la școală și eram tare temător că nu o să îl iau sau că o să iau o notă mică. Toți colegii mei știau că eram un om cu credință în Dumnezeu. Materia la care urma să dau testul nu îmi plăcea, așa că nu îmi era prea drag să învăț. Rămânea să mă încred în Dumnezeu și să sper că El mă va ajuta la acest test. Totuși mă frământa gândul că, dacă nu voi reuși, voi fi luat în derâdere de colegii mei. 

  Bunicul meu fusese coleg cu acel profesor și aș fi dorit să îl rog să intervină pentru a mă favoriza. Dar nu doream să creadă că Dumnezeu nu mă va ajuta. Am ales să îl rog pe Domnul Isus să fie cu mine. Apoi L-am rugat să îmi spună ce să fac. Cum? Să învăț?! Deși nu mi-a plăcut a trebuit să mă apuc de învățat și astfel să îmi fac partea mea. Sistematic, câte puțin dar constant, informațiile se așezau în mintea mea.

  Vreți să știți dacă sau cum am trecut testul? Ei bine, nu a fost nota maximă dar m-am mulțumit cu o notă bună!

  Dumnezeu sigur vrea să fie cu noi prin toate încercările vieţii, însă depinde de noi dacă vrem să fie şi El cu noi. Iar atunci când îl rugăm să fie cu noi, rezultatul nu ar trebui să fie problema noastră.

  Gusti Angheluţă, Director Asociat Conferinta – Conferința Oltenia

  Testul credinţei - 2020. Mi-era rușine să cer împăratului o oaste de însoțire și călăreți, ca să ne ocrotească împotriva vrăjmașului pe drum, căci spusesem împăratului: "mâna Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc". Ezra 8:22
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...