Testul credinţei

  Mi-era rușine să cer împăratului o oaste de însoțire și călăreți, ca să ne ocrotească împotriva vrăjmașului pe drum, căci spusesem împăratului: „mâna Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc”. Ezra 8:22

  Odată am avut de dat un test la școală și eram tare temător că nu o să îl iau sau că o să iau o notă mică. Toți colegii mei știau că eram un om cu credință în Dumnezeu. Materia la care urma să dau testul nu îmi plăcea, așa că nu îmi era prea drag să învăț. Rămânea să mă încred în Dumnezeu și să sper că El mă va ajuta la acest test. Totuși mă frământa gândul că, dacă nu voi reuși, voi fi luat în derâdere de colegii mei. 

  Bunicul meu fusese coleg cu acel profesor și aș fi dorit să îl rog să intervină pentru a mă favoriza. Dar nu doream să creadă că Dumnezeu nu mă va ajuta. Am ales să îl rog pe Domnul Isus să fie cu mine. Apoi L-am rugat să îmi spună ce să fac. Cum? Să învăț?! Deși nu mi-a plăcut a trebuit să mă apuc de învățat și astfel să îmi fac partea mea. Sistematic, câte puțin dar constant, informațiile se așezau în mintea mea.

  Vreți să știți dacă sau cum am trecut testul? Ei bine, nu a fost nota maximă dar m-am mulțumit cu o notă bună!

  Dumnezeu sigur vrea să fie cu noi prin toate încercările vieţii, însă depinde de noi dacă vrem să fie şi El cu noi. Iar atunci când îl rugăm să fie cu noi, rezultatul nu ar trebui să fie problema noastră.

  Gusti Angheluţă, Director Asociat Conferinta – Conferința Oltenia

  Testul credinţei - 2020. Mi-era rușine să cer împăratului o oaste de însoțire și călăreți, ca să ne ocrotească împotriva vrăjmașului pe drum, căci spusesem împăratului: "mâna Dumnezeului nostru este, spre binele lor, peste toți cei ce-L caută, dar puterea și mânia Lui sunt peste toți cei ce-L părăsesc". Ezra 8:22
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...