Când totul pare pierdut

  Când am auzit aceste lucruri, am șezut jos, am plâns, și m-am jălit multe zile. Am postit și m-am rugat înaintea Dumnezeului cerurilor, Neemia 1:4

  Nu-mi place acest verset. 

  Parcă se instaleaza dezamăgirea și clar, urmeaza depresia. Neemia trece printr-o perioadă de criză. De multe ori sunt tentat să trec repede peste asemenea versete… îmi strică ziua care se anunță atât de frumoasă.

  Nu știu ce vârstă ai, dar sunt sigur că îți dorești sa „pari” mai mare decât ești in realitate. Poate ai și carte de identitate. În acest pasaj biblic sunt descrise stări emoționale profunde și nu știu dacă ai trecut prin așa ceva…deocamdată. Însă dacă privesc cu seriozitate si maturitate în întreaga Biblie, de la început până la sfârșit, ar trebui să stau jos,să plâng , să mă jelesc. Nu pot să nu-mi imaginez ce lume minunată a creat Dumnezeu și in ce lume aproape imposibilă locuiesc. Cât de diferită este lumea de acum! Ce proiect a avut Dumnezeu și unde am ajuns…Nu știu care va fi fost situația acestui corona virus până la momentul în care vei citi devotionalul de față. Poate criza s-a adâncit sau poate s-au mai redresat lucrurile. Ai auzit deja de cuvinte și expresii precum criză, stare de urgență, de alertă și le trăiești fără să vrei, un exemplu care te privește în mod direct : nu ai voie să mergi la școală. Mai ieri nu erau în vocabularul tău, însă și tu ai intrat în această lume și maturizarea ta trebuie să se întrevadă. S-au schimbat planurile, a intervenit frustrarea, totul este nesigur și te intrebi, ce vârstă ar trebui să ai ca să poți înțelege mai bine situația în care te afli. Dacă ai ajuns aici, nu te teme, începi să te călești cu adevărat! Orice schimbare în societate afectează toate clasele de oameni și toate vârstele. Așa că, dacă citești cartea lui Neemia, vei descoperi motivele care l-au adus în această stare extremă și dacă vei încerca să te așezi în locul lui, ai putea simți la fel durerea pe care slujitorul lui Dumnezeu o trăia din pricina îndepărtării celorlalți oameni de Dumnezeu.
Pentru acest moment al zilei, mulțumește-i lui Dumnezeu că încă ești în viață! Primul lucru! Sunt sigur că părinții tăi se străduiesc să-ți asigure confortul de care ai nevoie, iar partea ta este să-i asculți, acționând așa cum ți-ai dori tu însuți să fi ascultat. Mulțumește-I lui Dumnezeu!

  Înca nu ai motive să plângi, să te jelești și să postești, dar ai multe motive să te rogi. Începe cu ordinea de mai sus. Iar dacă „sari” peste o masă și ai postit fără să vrei și nu din propria inițiativă precum Neemia, nu te îngrijora, vei continua să crești, să te maturizezi prin astfel de experiențe și nu uita: Dumnezeu nu este niciodată depașit de situație,deasupra oricărei crize se află El! Și îți va veni mereu în ajutor!

  Amedeo Andronic, Pastor – Conferința Oltenia

  Când totul pare pierdut - 2020. Când am auzit aceste lucruri, am șezut jos, am plâns, și m-am jălit multe zile. Am postit și m-am rugat înaintea Dumnezeului cerurilor, Neemia 1:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...