Articolul precedentTu ce-ți dorești?
  Articolul următorVoci din cer

  Te-ai plictisit cumva?

  Și eu le-am răspuns: “Dumnezeul cerurilor ne va da izbânda. Noi, robii Săi, ne vom scula și vom zidi; dar voi, n-aveți nici parte, nici drept, nici aducere aminte în Ierusalim”. Neemia 2:20

  Am vorbit mai înainte despre criză. În acea perioadă, poporul Israel trecea prin cea mai dezastruoasă pagină de istorie: robia de 70 de ani și depărtarea la mii de km de casă, de Templu și de Ierusalimul mult iubit. Pe scurt: Dumnezeu a hotărât izolarea celor ce au păcătuit și consecințele acestor fapte au „costat ” o generație de oameni, robi într-o țară străină. O adevărată criză! Și totuși cea mai mare criză începe atunci când nu-ți mai planifici nimic, când ești doborât și greu de urnit. Antidotul crizei este acțiunea! Ești explorator, iar prin natura chemării tale, acțiunea reprezintă modul tău de viață. Neemia, a lăsat poziția sa socială extrem de avantajoasă de la curtea imperială medo-persană tocmai ca să devină un explorator încercat, neînfricat, încrezător până la sfârșit în ceea ce privește planurile și puterea lui Dumnezeu care se desfășurau înaintea lui.

  Da, spunea Neemia, „Dumnezeu ne va da izbânda!” Știa că dincolo de acele zile „negre”, viitorul era în mâna lui Dumnezeu , o mână mereu întinsă pentru a ajuta pe cei ce se încred în El.
  S-au sculat și au zidit în timp de criză! Este momentul în care și tu poți să zidești: o relație mai apropiată cu Dumnezeu, cu părinții tăi, cu colegii și prietenii tăi, chiar să-ți faci noi prieteni. Acum ai mai mult timp, fructifică-l dezvoltând relații armonioase, de calitate plănuind lucruri care să alunge monotonia și uneori plictiseala care se strecoară atât de ușor. Propune-ți să nu te plictisești niciodată și vei vedea că timpul investit astfel se va întoarce la tine cu beneficii!

  Nimeni și nimic să nu-ți răpească acest timp pe care îl ai acum! Zidește și nu uita că ai o chemare specială, ești chemat pe nume de Dumnezeu. Ești chemat sa fii explorator, să poți iniția și desfășura planuri dincolo de imaginația omenească. Acceptă provocarea și mergi înainte, nimeni să nu te oprească din drumul slujirii pentru că doar cei credincioși până la sfârșit vor avea drept să intre pe porțile cetății pe care Domnul Isus a pregătit-o în ceruri! Să nu lipsești de acolo!

  Amedeo Andronic, Pastor – Conferința Oltenia

  Te-ai plictisit cumva? - 2020. Și eu le-am răspuns: “Dumnezeul cerurilor ne va da izbânda. Noi, robii Săi, ne vom scula și vom zidi; dar voi, n-aveți nici parte, nici drept, nici aducere aminte în Ierusalim". Neemia 2:20
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...