Articolul precedentTe-ai plictisit cumva?
  Articolul următorHristoși și profeți mincinoși

  Multitasking cu Dumnezeu

  Ceice zideau zidul, și cei ce duceau sau încărcau poverile, cu o mână lucrau, iar cu alta țineau arma. Neemia 4:17

  Ai încercat vreodată să faci mai multe lucruri simultan? Cred că la un moment dat fiecare dintre noi a trecut printr-o astfel de experiență! 

  Pentru mine, de exemplu este dificil să ascult muzică și să învăț în același timp, pentru alții însă acest lucru este chiar benefic. În același timp îmi este ușor să ascult pe cineva vorbind și să urmăresc Facebook-ul. Majoritatea șoferilor ascultă muzică sau știri și conduc în același timp. Părinții își supraveghează copiii în timp ce rezolvă diverse lucrări din casă. Profesorii predau lecția, dar și urmăresc ce fac elevii în acest timp.

  Este interesant cum creierul se adaptează la stimuli, cum învață să răspundă la nevoi diferite aproape în același timp. La început mai greu, apoi parcă din reflex. 

  Psihologii au păreri diferite cu privire la acest lucru, unii consideră că făcând mai multe lucruri deodată scazi eficiența, alții însă spun că astfel funcțiile creierului se vor dezvolta! Nu știu care este teoria cea mai apropiată de realitate!

  Cert este însă că, atunci când faci mai multe lucruri, ai nevoie de concentrare maximă și reacții rapide, iar asta înseamnă și consum mare de energie. Poți face asta pe termen scurt, dar pe termen lung devine dificil și cu siguranță crește riscul de a greși sau apare posibilitatea producerii unor accidente. 

  Singura persoană pe care o știu, care poate face simultan mai multe lucruri și nu obosește este Dumnezeu. De aceea, cred că doar cu ajutorul lui Dumnezeu putem rămâne eficienți, realizând mai multe lucruri deodată și doar dacă este absolut necesar! Uneori nu avem de ales, dar de cele mai multe ori riscăm să ne implicăm în rezolvarea unor sarcini în același timp fără să calculăm efectele pe termen lung!

  Mari Angheluță, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Multitasking cu Dumnezeu - 2020. Ceice zideau zidul, și cei ce duceau sau încărcau poverile, cu o mână lucrau, iar cu alta țineau arma. Neemia 4:17
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...