Articolul precedentMultitasking cu Dumnezeu
  Articolul următorA douăzeci și cincea zi

  Conștiința slujirii

  Le-am trimes soli cu următorul răspuns: „Am o mare lucrare de făcut, și nu pot să mă pogor; cât timp l-aș lăsa ca să vin la voi, lucrul ar înceta”. Neemia 6:3

  Tinereţea este cea mai prosperă perioadă din viaţa unui om. Visele, caracterul, coloana vertebrală a fiinţei care vei fi acum îşi croiesc contururile şi-şi finisează forma, definitivează ceea ce alţii vor vedea în tine. De aceea, fiecare clipă pe care o ai de trăit trebuie cântărită bine în balanţa cerului; de ea depinde viitorul tău veşnic. Neemia („Mângâierea lui Iehova”) nu şi-a permis să fie trist în faţa împăratului decât atunci când lucrarea lui Dumnezeu l-a apăsat. Conştiinţa că este dator să facă ceva pentru cetatea părinţilor săi, l-a făcut să-şi învingă teama dinaintea monarhului şi să capete nu numai trecere, ci tot sprijinul logistic din partea lui. Vă daţi seama ce caracter trebuie să fi avut acest om, dacă împăratul l-a „servit” probabil aşa cum şi el era slujit de către Neemia? Tot de aceea, pentru că se simţea îndatorat, n-a pierdut deloc timpul, căutând să rezolve cât mai repede şi mai bine ceea ce îşi propusese, ca să se poată întoarce înapoi la meseria şi îndatoririle lui. Deşi a sesizat că ceilalţi dregători sunt gata să-i întindă o cursă, a fost cât se poate de cinstit şi de diplomat în răspunsul trimis către ei. 

  Cât eşti de pregătit să înfrunţi astăzi avalanşa de ispite care te vor asalta? Cum vei folosi timpul tău, având, către seară, conştiinţa curată şi împăcată că nu ai trăit o zi degeaba? E vacanţă, e soare şi e cald, încă nu te copleşesc problemele cu care se confruntă cei mai mulţi oameni maturi, părinţii te iubesc şi de cele mai multe ori, cedează dorinţelor tale (chiar dacă nu întotdeauna sunt cu adevărat necesităţi), într-un cuvânt ai toate atuurile să faci ce vrei, pentru că „aşa-ţi place”! Firea noastră are piele de peşte, este aşa de alunecoasă, că de multe ori avem impresia că ne trăim viaţa într-un montagne-russe. Un singur pas greşit şi putem să cădem în gol. 

  Nu pregeta să te ocupi azi de zidurile tale interioare, să fii şi tu o mângăiere părinţilor tăi, prietenilor tăi, tuturor celor care au o nevoie pe care tu o poţi îndeplini cu bucurie.

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Conștiința slujirii - 2020. Le-am trimes soli cu următorul răspuns: "Am o mare lucrare de făcut, și nu pot să mă pogor; cât timp l-aș lăsa ca să vin la voi, lucrul ar înceta". Neemia 6:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...