Articolul precedentMultitasking cu Dumnezeu
  Articolul următorA douăzeci și cincea zi

  Conștiința slujirii

  Le-am trimes soli cu următorul răspuns: „Am o mare lucrare de făcut, și nu pot să mă pogor; cât timp l-aș lăsa ca să vin la voi, lucrul ar înceta”. Neemia 6:3

  Tinereţea este cea mai prosperă perioadă din viaţa unui om. Visele, caracterul, coloana vertebrală a fiinţei care vei fi acum îşi croiesc contururile şi-şi finisează forma, definitivează ceea ce alţii vor vedea în tine. De aceea, fiecare clipă pe care o ai de trăit trebuie cântărită bine în balanţa cerului; de ea depinde viitorul tău veşnic. Neemia („Mângâierea lui Iehova”) nu şi-a permis să fie trist în faţa împăratului decât atunci când lucrarea lui Dumnezeu l-a apăsat. Conştiinţa că este dator să facă ceva pentru cetatea părinţilor săi, l-a făcut să-şi învingă teama dinaintea monarhului şi să capete nu numai trecere, ci tot sprijinul logistic din partea lui. Vă daţi seama ce caracter trebuie să fi avut acest om, dacă împăratul l-a „servit” probabil aşa cum şi el era slujit de către Neemia? Tot de aceea, pentru că se simţea îndatorat, n-a pierdut deloc timpul, căutând să rezolve cât mai repede şi mai bine ceea ce îşi propusese, ca să se poată întoarce înapoi la meseria şi îndatoririle lui. Deşi a sesizat că ceilalţi dregători sunt gata să-i întindă o cursă, a fost cât se poate de cinstit şi de diplomat în răspunsul trimis către ei. 

  Cât eşti de pregătit să înfrunţi astăzi avalanşa de ispite care te vor asalta? Cum vei folosi timpul tău, având, către seară, conştiinţa curată şi împăcată că nu ai trăit o zi degeaba? E vacanţă, e soare şi e cald, încă nu te copleşesc problemele cu care se confruntă cei mai mulţi oameni maturi, părinţii te iubesc şi de cele mai multe ori, cedează dorinţelor tale (chiar dacă nu întotdeauna sunt cu adevărat necesităţi), într-un cuvânt ai toate atuurile să faci ce vrei, pentru că „aşa-ţi place”! Firea noastră are piele de peşte, este aşa de alunecoasă, că de multe ori avem impresia că ne trăim viaţa într-un montagne-russe. Un singur pas greşit şi putem să cădem în gol. 

  Nu pregeta să te ocupi azi de zidurile tale interioare, să fii şi tu o mângăiere părinţilor tăi, prietenilor tăi, tuturor celor care au o nevoie pe care tu o poţi îndeplini cu bucurie.

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Conștiința slujirii - 2020. Le-am trimes soli cu următorul răspuns: "Am o mare lucrare de făcut, și nu pot să mă pogor; cât timp l-aș lăsa ca să vin la voi, lucrul ar înceta". Neemia 6:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...