A douăzeci și cincea zi

  Zidul a fost isprăvit în a douăzeci și cincea zi a lunii Elul, în cincizeci și două de zile. Neemia 6:15

  Neemia era în slujba lui Dumnezeu, ca dregător a poporului Israel. Dumnezeu îi poruncise să rezidească, să repare orice spărtură a cetății Ierusalim. Împărații rivali din împrejurimile Ierusalimului au încercat de 5 ori, prin soli și scrisori, sa-l oprească pe Neemia. Cu putere și pricepere de la Dumnezeu cetatea a fost gata în „cincizeci și două de zile”. Ce realizare! Munca și dedicarea poporului au fost de mare ajutor în repararea construcției.
Faptul că Biblia notează exact zilele de care a fost nevoie pentru restructurarea Ierusalimului, putem înțelege că timpul a fost unul foarte scurt în comparație cu munca pe care trebuiau să o depună cei care reparau. Putem înțelege că însuși cei care au lucrat fizic, au văzut că totul se mișcă într-un ritm foarte rapid, chiar dacă primejdiile erau atât de aproape.

  Ți se întâmplă și ție să lucrezi la ceva, iar la final să stai să socotești de câte ore sau zile ai avut nevoie pentru a realiza ce ți-ai propus?

  La o întâlnire, o persoană a mulțumit lui Dumnezeu pentru viața pe care i-o dăruise folosindu-se de cele mai mici detalii astfel:

  – „Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru viața pe care mi-a dat-o. Timp de 46 de ani, 2 luni, 3 săptămâni, o zi și 30 de minute a fost alături de mine neîncetat”

  A fi recunoscători și mulțumitori la adresa lui Dumnezeu că ne-a condus într-un anumit proiect sau într-un anumit timp este un motiv în plus pentru a contoriza timpul sau resursele de care am avut nevoie. 

  Mai mult decât a fi recunoscători lui Dumnezeu, această stare ne va da un impuls, în plus, în planificarea unui nou proiect sau unei noi activități alături de El.

  Fii astăzi mulțumitor pentru orice plan sau proiect pe care îl vei finaliza.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  A douăzeci și cincea zi - 2020. Zidul a fost isprăvit în a douăzeci și cincea zi a lunii Elul, în cincizeci și două de zile. Neemia 6:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...