Cardiacii

  Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. Ezechiel 36:26

  Fără îndoială, una dintre cele mai mari realizări ale științei medicale moderne, a fost intervenția chirurgicală pe cord deschis. Dar performanțele medicinei nu s-au oprit aici. Astăzi, medicii pot lua o inimă sănătoasă din pieptul unei persoane, apoi o pot „instala” în pieptul cuiva, a cărui inimă este incapabilă să-i mai susțină viața. 

  Această intervenție extrem de complexă se numește transplant de inimă. Științific vorbind, un transplant de inimă, sau un transplant cardiac, este o operație/procedură chirurgicală de transplantare a unei inimi încă activă biologic, luată de la un donator, operație efectuată la pacienții cu insuficiență cardiacă în stadiu terminal sau care suferă de boală coronariană severă. Potrivit Wikipedia, primul transplant de inima umană din lume a fost realizat în 1967 de către Christiaan Barnard pe Louis Washkansky la Spitalul Groote Schuur din Cape Town, Africa de Sud; aproximativ 3.500 de transplanturi de inima, au fost efectuate anual, după anul 2007.

  În aceeași măsură, noi oamenii, copii sau adulți avem nevoie de un transplant de inimă în sensul în care Biblia vorbește despre aceasta în textul nostru: o schimbare totală a gândurilor, emoțiilor, sentimentelor vechi și bolnave de ură, invidie, răutate, nesinceritate și câte altele. 
  Lucrez ca profesor în câteva școli din București și întâlnesc nevoia aceasta de transplant zilnic, la unii dintre elevii mei, copii de vârsta gimnaziului, care uneori se poartă într-un fel care rănește dureros pe cei din jur. 

  Întâlnesc în aceeași măsură nevoia de transplant la mine, atunci când îmi pierd răbdarea cu ei și sunt prea exigent sau le vorbesc aspru..

  Dar voi dragi exploratori? Simțiți această nevoie? 

  Există un singur Mare Chirurg care poate face acest transplant: Iisus Hristos. Faceți urgent o programare ( recomand să faceți asta zilnic) în rugăciune și veți vedea că nu va trebui sa așteptați prea mult! Ar suna interesant numele unei grupe: „Cardiacii” 

  Motto: Facem transplant de inimă zilnic. 

  Domnul cu voi!

  Bărcăcianu Dănuț, – Conferința Muntenia

  Cardiacii - 2020. Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. Ezechiel 36:26
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...