Cardiacii

  Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. Ezechiel 36:26

  Fără îndoială, una dintre cele mai mari realizări ale științei medicale moderne, a fost intervenția chirurgicală pe cord deschis. Dar performanțele medicinei nu s-au oprit aici. Astăzi, medicii pot lua o inimă sănătoasă din pieptul unei persoane, apoi o pot „instala” în pieptul cuiva, a cărui inimă este incapabilă să-i mai susțină viața. 

  Această intervenție extrem de complexă se numește transplant de inimă. Științific vorbind, un transplant de inimă, sau un transplant cardiac, este o operație/procedură chirurgicală de transplantare a unei inimi încă activă biologic, luată de la un donator, operație efectuată la pacienții cu insuficiență cardiacă în stadiu terminal sau care suferă de boală coronariană severă. Potrivit Wikipedia, primul transplant de inima umană din lume a fost realizat în 1967 de către Christiaan Barnard pe Louis Washkansky la Spitalul Groote Schuur din Cape Town, Africa de Sud; aproximativ 3.500 de transplanturi de inima, au fost efectuate anual, după anul 2007.

  În aceeași măsură, noi oamenii, copii sau adulți avem nevoie de un transplant de inimă în sensul în care Biblia vorbește despre aceasta în textul nostru: o schimbare totală a gândurilor, emoțiilor, sentimentelor vechi și bolnave de ură, invidie, răutate, nesinceritate și câte altele. 
  Lucrez ca profesor în câteva școli din București și întâlnesc nevoia aceasta de transplant zilnic, la unii dintre elevii mei, copii de vârsta gimnaziului, care uneori se poartă într-un fel care rănește dureros pe cei din jur. 

  Întâlnesc în aceeași măsură nevoia de transplant la mine, atunci când îmi pierd răbdarea cu ei și sunt prea exigent sau le vorbesc aspru..

  Dar voi dragi exploratori? Simțiți această nevoie? 

  Există un singur Mare Chirurg care poate face acest transplant: Iisus Hristos. Faceți urgent o programare ( recomand să faceți asta zilnic) în rugăciune și veți vedea că nu va trebui sa așteptați prea mult! Ar suna interesant numele unei grupe: „Cardiacii” 

  Motto: Facem transplant de inimă zilnic. 

  Domnul cu voi!

  Bărcăcianu Dănuț, – Conferința Muntenia

  Cardiacii - 2020. Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. Ezechiel 36:26
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...