Un altfel de „dar”

Dar dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe cari le-a săvârșit, și păzește toate legile Mele și face ce este drept și plăcut, va trăi negreșit, nu va muri. Ezechiel 18:21

Ți s-a întâmplat să ți se promită un lucru foarte important și după să ți se adauge „dar”? Poate îți răsună încă în minte acest „dar” împreună cu acea condiție. Sentimentul este unul negativ pe care îl tot simți parcă prin tot corpul.

O, ce durere!

Astăzi, aș vrea să-ți prezint o altă latură. Încearcă să „ștergi” din minte latura pe care ai tot întâlnit-o până acum și fixează-ți atenția asupra „dar”-ului din textul de azi: „Dar dacă … se întoarce, … va trăi negreșit, …”

Cum ți se pare? A „trăi negreșit” este puțin? Este un lucru oarecare? Este ceva care poate fi compensat? 

De același autor

Nu fugii!

Un viitor și o nădejde

Depinde unde așezi lupa. Contează locul, lucrul pe care dorești să-l accentuezi și pe care să pui valoare – promisiunea sau condiția.
Atunci când au fost scrise aceste cuvinte, Cel care a transmis acest „dar” a fost sigur 100% că:

– poate da ce a promis = poate oferi viața veșnică omului;

– acest „dar” poate fi îndeplinit = omul care dorește viața veșnică primește putere pentru a „se întoarce de la toate păcatele pe care le-a săvârșit, și păzește toate legile Mele și face ce este drept și plăcut”.

De ani de zile, poate, te lupți cu „păcatele pe care le săvârșești” sau de curând ai descoperit un lucru pe care îl faci și nu este „drept și plăcut” înainte lui Dumnezeu, a oamenilor sau chiar a ta. Astăzi hotărăște-te să nu-l mai faci. Luptă-te cu gândul și fapta, cu ajutorul rugăciunii, ca să biruiești pentru că atunci când El a zis „dar” a și găsit calea prin care să îndeplinești cerința.

Și pentru că lupta este grea, roagă-te chiar acum pentru putere.

Emima Bucur, mentor – Conferința Muntenia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Un altfel de "dar" - Devotional explo. Dar dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe cari le-a săvârșit, și păzește toate legile Mele și face ce este drept și plăcut, va trăi negreșit, nu va muri. Ezechiel 18:21 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.