Articolul precedentIsten ismeri a szívünket
  Articolul următorÎntrebarea Reginei Spaniei

  Un altfel de „dar”

  Dar dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe cari le-a săvârșit, și păzește toate legile Mele și face ce este drept și plăcut, va trăi negreșit, nu va muri. Ezechiel 18:21

  Ți s-a întâmplat să ți se promită un lucru foarte important și după să ți se adauge „dar”? Poate îți răsună încă în minte acest „dar” împreună cu acea condiție. Sentimentul este unul negativ pe care îl tot simți parcă prin tot corpul.

  O, ce durere!

  Astăzi, aș vrea să-ți prezint o altă latură. Încearcă să „ștergi” din minte latura pe care ai tot întâlnit-o până acum și fixează-ți atenția asupra „dar”-ului din textul de azi: „Dar dacă … se întoarce, … va trăi negreșit, …”

  Cum ți se pare? A „trăi negreșit” este puțin? Este un lucru oarecare? Este ceva care poate fi compensat? 

  Depinde unde așezi lupa. Contează locul, lucrul pe care dorești să-l accentuezi și pe care să pui valoare – promisiunea sau condiția.
  Atunci când au fost scrise aceste cuvinte, Cel care a transmis acest „dar” a fost sigur 100% că:

  – poate da ce a promis = poate oferi viața veșnică omului;

  – acest „dar” poate fi îndeplinit = omul care dorește viața veșnică primește putere pentru a „se întoarce de la toate păcatele pe care le-a săvârșit, și păzește toate legile Mele și face ce este drept și plăcut”.

  De ani de zile, poate, te lupți cu „păcatele pe care le săvârșești” sau de curând ai descoperit un lucru pe care îl faci și nu este „drept și plăcut” înainte lui Dumnezeu, a oamenilor sau chiar a ta. Astăzi hotărăște-te să nu-l mai faci. Luptă-te cu gândul și fapta, cu ajutorul rugăciunii, ca să biruiești pentru că atunci când El a zis „dar” a și găsit calea prin care să îndeplinești cerința.

  Și pentru că lupta este grea, roagă-te chiar acum pentru putere.

  Emima Bucur, mentor – Conferința Muntenia

  Un altfel de "dar" - 2020. Dar dacă cel rău se întoarce de la toate păcatele pe cari le-a săvârșit, și păzește toate legile Mele și face ce este drept și plăcut, va trăi negreșit, nu va muri. Ezechiel 18:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...