Articolul precedentKeresd az Úrat kitartással!
  Articolul următorCâți talanți ai primit?

  Ezechiel

  „Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt, care va ieși din gura Mea, să-i înștiințezi din partea Mea! Ezechiel 3:17

  „Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt, care va ieși din gura Mea, să-i înștiințezi din partea Mea!” Domnul a lansat această provocare unui tânăr profet aparent neexperimentat, în niște vremuri destul de tulburi. Dar, nu-i așa că, parcă ți-ar vorbi ție, drag instructor, drag explorator…chiar acum? A fi păzitor înseamnă a fi o santinelă militară, căci războiul dintre bine și rău, adevăr și minciună, lumină și întuneric, e în toi. 

  Ai de făcut două lucruri: 1) să auzi Cuvântul care iese din gura Domnului și 2) să înștiințezi poporul din partea Domnului. Avertizarea este serioasă și trebuie vestită cu îndrăzneală. Ca să poată face acest lucru eficient, veghetorul trebuie să fie mereu treaz. 

  Timp de aproape patru ani am fost angajat al unei firme de pază. Făceam ture de zi, dar mai ales ture de noapte. Trebuia să fiu mereu în gardă, căci de neatenția mea ar fi putut profita oricând un intrus, care ar fi creat evenimente neplăcute sau mi-ar fi putut pune în pericol nu doar slujba, ci chiar viața. Paza de zi era mai ușoară, dar cea de noapte era un adevărat tur de forță pentru un somnoros ca mine. 

  Domnul l-a pus pe Ezechiel păzitor peste casa lui Israel. Tot El pune păzitori și acum și cei ce formează astăzi casa Lui sunt: pastorii, prezbiterii, liderii, profesorii, părinții, instructorii și chiar exploratorii. Celui ce crede că este îndreptățit să întrebe: „Sunt eu păzitorul fratelui meu?”, Dumnezeu îi răspunde:” DA, EȘTI!” Părinții sunt păzitorii copiilor, instructorii sunt păzitorii exploratorilor…și, ca succesul să fie asigurat, vegherea trebuie unită cu rugăciunea. 

  „Vegheați și rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită!” (Matei 26,41 p.p.). „Vegheați dar în tot timpul, și rugați-vă!” (Luca 21,36 p.p.). Deci, fiul omului, deschide-ți urechea bine ca să auzi Cuvântul, să-L înțelegi și să-L transmiți întocmai! 

  Îți convine sau nu, ești PĂZITOR!

  Ionel Moroșanu, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Ezechiel - 2020. "Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt, care va ieși din gura Mea, să-i înștiințezi din partea Mea! Ezechiel 3:17
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...