Călăuză spre Cetatea lui Dumnezeu

  Dar dacă vei înștiința pe cel neprihănit să nu păcătuiască, și nu va păcătui, va trăi, pentru că a primit înștiințarea, iar tu îți vei mântui sufletul!” Ezechiel 3:21

  Semnele de circulație pe care le învățăm de mici au rolul de a avertiza ceea ce se poate întâmpla la un moment dat într-o anumita zonă, intersecție, etc. Dacă le respectăm vom fi protejați de iminența unor experiențe neplăcute cu consecințe grave, de la amenzi costisitoare până la pierderea vieții tale sau a celor pe care îi accidentezi. 

  Ești cu tati în mașină, încă nu ai permis dar deja știi regulile de circulație. Vrei să mergi pe o stradă care ți-a ieșit înainte dar este semnul interzis…nu-ți convine, însă este așezat acolo pentru că din celălalt sens vin mașinile care au sens unic și dacă nu ar fi semnul interzis pentru tine ai intra în coliziune cu ele. Cred că ești obișnuit cu astfel de situații, nu mai vociferezi ca la început, tati te învață că trebuie să respecți aceste semne pentru binele tău și a celorlalți. 

  Tu știi legi mult mai importante decât legile de circulație, legile lui Dumnezeu. Ai crescut cu ele, ai crescut format de ele, te-ai obișnuit să știi ce este bine să faci  și ți se pare ușor dar…oprește-te puțin! Privește la cei din jurul tău! Ei nu știu ceea ce tu deja trăiești: o viață frumoasă, liberă în Dumnezeu! Știi de exemplu că fumatul, alcoolul și drogurile de orice formă sunt pericole pentru sănătatea oamenilor dar vezi că ceilalți colegi au ales această cale care va duce distrugere la nivel mintal, fizic și spiritual. Ce faci în acest caz? ”Treci mai departe”, nu vrei ”să-ți pierzi vremea”? 

  Te rog să iei acest verset pe care apostolul Pavel îl transmite lui Timotei ca un testament dincolo de moarte și să îl aplici în fiecare zi în viața ta:  2 Tim 4:2 ”…propovăduiește Cuvântul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândețea şi învăţătura.” ”Propovăduiește” =A recomanda cu insistență, prezentând în mod cât mai convingător, unui mare număr de oameni și în diferite locuri, idei, principii, teorii care să conducă la salvarea acestora de sub puterea obiceiurilor care aduc boală, suferință si uneori moarte. Vei vedea rezultate poate imediate, dar mai cu seamă in timp. Împarte cu ceilalți ”secretele” care conduc viața ta și vei simți bucuria pe care nici-o altă situație nu ți-o poate oferi! Încearcă, salvează si vei fi salvat!

  Amedeo Andonic, Pastor – Conferința Oltenia

  Călăuză spre Cetatea lui Dumnezeu - 2020. Dar dacă vei înștiința pe cel neprihănit să nu păcătuiască, și nu va păcătui, va trăi, pentru că a primit înștiințarea, iar tu îți vei mântui sufletul!" Ezechiel 3:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...