Călăuză spre Cetatea lui Dumnezeu

Dar dacă vei înștiința pe cel neprihănit să nu păcătuiască, și nu va păcătui, va trăi, pentru că a primit înștiințarea, iar tu îți vei mântui sufletul!” Ezechiel 3:21

Semnele de circulație pe care le învățăm de mici au rolul de a avertiza ceea ce se poate întâmpla la un moment dat într-o anumita zonă, intersecție, etc. Dacă le respectăm vom fi protejați de iminența unor experiențe neplăcute cu consecințe grave, de la amenzi costisitoare până la pierderea vieții tale sau a celor pe care îi accidentezi. 

Ești cu tati în mașină, încă nu ai permis dar deja știi regulile de circulație. Vrei să mergi pe o stradă care ți-a ieșit înainte dar este semnul interzis…nu-ți convine, însă este așezat acolo pentru că din celălalt sens vin mașinile care au sens unic și dacă nu ar fi semnul interzis pentru tine ai intra în coliziune cu ele. Cred că ești obișnuit cu astfel de situații, nu mai vociferezi ca la început, tati te învață că trebuie să respecți aceste semne pentru binele tău și a celorlalți. 

Tu știi legi mult mai importante decât legile de circulație, legile lui Dumnezeu. Ai crescut cu ele, ai crescut format de ele, te-ai obișnuit să știi ce este bine să faci  și ți se pare ușor dar…oprește-te puțin! Privește la cei din jurul tău! Ei nu știu ceea ce tu deja trăiești: o viață frumoasă, liberă în Dumnezeu! Știi de exemplu că fumatul, alcoolul și drogurile de orice formă sunt pericole pentru sănătatea oamenilor dar vezi că ceilalți colegi au ales această cale care va duce distrugere la nivel mintal, fizic și spiritual. Ce faci în acest caz? ”Treci mai departe”, nu vrei ”să-ți pierzi vremea”? 

Te rog să iei acest verset pe care apostolul Pavel îl transmite lui Timotei ca un testament dincolo de moarte și să îl aplici în fiecare zi în viața ta:  2 Tim 4:2 ”…propovăduiește Cuvântul, stăruieşte asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândețea şi învăţătura.” ”Propovăduiește” =A recomanda cu insistență, prezentând în mod cât mai convingător, unui mare număr de oameni și în diferite locuri, idei, principii, teorii care să conducă la salvarea acestora de sub puterea obiceiurilor care aduc boală, suferință si uneori moarte. Vei vedea rezultate poate imediate, dar mai cu seamă in timp. Împarte cu ceilalți ”secretele” care conduc viața ta și vei simți bucuria pe care nici-o altă situație nu ți-o poate oferi! Încearcă, salvează si vei fi salvat!

Amedeo Andonic, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video