Articolul precedentMagasztald az Istent!
  Articolul următorMărșăluind până în zori

  Un om căutat

  Caut printre ei un om care să înalțe un zid, și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru țară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul! Ezechiel 22:30

  Mult timp Dumnezeu a condus poporul Israel. De multe ori, dorințele poporului au fost îndeplinite de Dumnezeu, iar minunile pe care le-a săvârșit El în mijlocul lor au fost încă o dovadă a grijii și ocrotirii Domnului față de acesta. 

  O, dacă ar fi să vorbim despre făgăduințele pe care le-a făcut Dumnezeu acestui neam ales, ajungem la ceva ce nu putem înțelege – o dragoste nesfârșită, o dragoste infinită.

  Cu siguranță ai avut parte, măcar o dată, dacă nu chiar mereu din partea părinților, de un moment în care cineva ți-a făcut bine, te-a îngrijit, ți-a oferit ceva ce îți doreai foarte mult, te-a dus într-un loc foarte frumos sau, pur și simplu, ți-a oferit dragoste ‘pe degeaba’. Cum ți se pare? Frumos, nu?

  Ei bine, în textul de azi Îl găsim pe Dumnezeu căutând, în poporul Israel, un om, un singur om măcar, care să fie conform așteptărilor Sale. El căuta un om care, văzând binele primit, să facă și el la fel, un om care să aștepte cele promise de Dumnezeu, un om care să răspundă cu dragoste dragostei Lui. Însă nu a găsit. Cum ți se pare? Trist, nu?

  Din păcate, așa cum găsim în capitolul 22 din Ezechiel înșiruirea unor evenimente sau lucruri urâte, păcătoase, rușinoase, a poporului lui Dumnezeu din vechime, așa este și în zilele noastre. 

  Fii astăzi omul care răspunde la bunătatea și grija Lui. Fii pregătit să fii o mărturie!

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Un om căutat - 2020. Caut printre ei un om care să înalțe un zid, și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru țară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul! Ezechiel 22:30
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...