Articolul precedentMagasztald az Istent!
  Articolul următorMărșăluind până în zori

  Un om căutat

  Caut printre ei un om care să înalțe un zid, și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru țară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul! Ezechiel 22:30

  Mult timp Dumnezeu a condus poporul Israel. De multe ori, dorințele poporului au fost îndeplinite de Dumnezeu, iar minunile pe care le-a săvârșit El în mijlocul lor au fost încă o dovadă a grijii și ocrotirii Domnului față de acesta. 

  O, dacă ar fi să vorbim despre făgăduințele pe care le-a făcut Dumnezeu acestui neam ales, ajungem la ceva ce nu putem înțelege – o dragoste nesfârșită, o dragoste infinită.

  Cu siguranță ai avut parte, măcar o dată, dacă nu chiar mereu din partea părinților, de un moment în care cineva ți-a făcut bine, te-a îngrijit, ți-a oferit ceva ce îți doreai foarte mult, te-a dus într-un loc foarte frumos sau, pur și simplu, ți-a oferit dragoste ‘pe degeaba’. Cum ți se pare? Frumos, nu?

  Ei bine, în textul de azi Îl găsim pe Dumnezeu căutând, în poporul Israel, un om, un singur om măcar, care să fie conform așteptărilor Sale. El căuta un om care, văzând binele primit, să facă și el la fel, un om care să aștepte cele promise de Dumnezeu, un om care să răspundă cu dragoste dragostei Lui. Însă nu a găsit. Cum ți se pare? Trist, nu?

  Din păcate, așa cum găsim în capitolul 22 din Ezechiel înșiruirea unor evenimente sau lucruri urâte, păcătoase, rușinoase, a poporului lui Dumnezeu din vechime, așa este și în zilele noastre. 

  Fii astăzi omul care răspunde la bunătatea și grija Lui. Fii pregătit să fii o mărturie!

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Un om căutat - 2020. Caut printre ei un om care să înalțe un zid, și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru țară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul! Ezechiel 22:30
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...