Articolul precedentGyakorolj önuralmat!
  Articolul următorPiatra albă

  Ajutor garantat

  Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere, și nu mă voi teme de nimic; căci Domnul Dumnezeu este tăria mea și pricina laudelor mele, și El m-a mântuit. Isaia 12:2

  Ce poate fi mai încurajator de atât! Nu este o discuție între două persoane fără a auzi unul din cuvintele: ,,criză, lipsuri, surprize neplăcute, emoții negative, depresie, insomnie, dependență, frică, boală, înșelătorie” și multe altele. Dar Dumnezeu ne-a dat făgăduința că ne ajută, ne întărește, ne dă izbândă.

  Prin Isaia, Domnul a trimis multe mustrări către poporul Său, i-a spus că îl părăsește și va suferi tot poporul datorită păcatului lor și neascultării de poruncile Lui. Dar tot prin Isaia a lăsat atâtea făgăduințe frumoase și pline de speranță. Ele s-au împlinit în dreptul poporului Israel pentru că au căutat iarăși pe Domnul. Este valabil și pentru noi. Nu putem avea ceva ce nu ne dorim. Dacă ,,orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de la Tatăl luminilor”, de ce ezităm și nu venim la El? Pe lângă faptul că promite, El și face. Așa stă scris. Avem ajutorul asigurat, aici pe pământ de a parcurge cu bine orice greutăți, de a fii optimiști, veseli, mulțumiți și recunoscători: ,,căci Domnul este pricina laudelor mele”, fragment din textul de azi. Și mai mult de atât, versetul ne mai spune: ,,El m-a mântuit”, deci avem viitorul asigurat, frumos pregătit, depinde de noi dacă acceptăm oferta lui Dumnezeu.

  Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Ajutor garantat - 2020. Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere, și nu mă voi teme de nimic; căci Domnul Dumnezeu este tăria mea și pricina laudelor mele, și El m-a mântuit. Isaia 12:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...