Tu pe cine vaiți?

  Atunci am zis: „Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, și am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oștirilor!” Isaia 6:5

  Până la vârsta de 14 ani, am crescut într-o localitate din județul Buzău. Pentru că Dumnezeu m-a înzestrat cu anumite calități, reușeam să mă fac ușor remarcat la școală, la biserică sau în grupul de prieteni. Asta a făcut să îmi formez o imagine foarte bună despre mine, și ajunsesem să mă consider cel mai tare. Iar când îi priveam pe alții zicem că ei nu sunt ca mine, ci sunt „vai de capu` lor”. 

  Însă atunci când am ajuns la liceu în București, am întâlnit copii din toată țara mult mai buni decât mine la toate capitolele. Aveau cultură generală, vorbeau fluent limbi străine, aveau cunoștințe biblice extraordinare, erau dezvoltați fizic, etc.

  Am fost atât de șocat să constat că nu eram eu cel mai tare, ci unul dintre cei mai „praf”, dacă nu chiar cel mai „praf”.

  Așa s-a întâmplat și cu Isaia. Dacă vei citi capitolul 5 din cartea lui, vei descoperi că el privește la semenii lui și îi consideră „vai de capu` lor”, în comparație cu el. Nu mai puțin de șase ori folosește expresia „vai de cei…” adică de alții. Dar în momentul în care îl descoperă pe Dumnezeu, realizează că el este „vai de capu` lui” și cât este el de „praf”.

  Există în cei mai mulți dintre noi tendința de a ne compara cu alții, și într-un mod foarte subiectiv, avem impresia că noi suntem mai importanți, mai merituoși mai buni și chiar mai credincioși. Și poate că din punct de vedere uman, chiar suntem. Dar din fericire, nu omul este cel care dă verdictul final, ci Dumnezeu. Cu El ar trebui să ne comparăm, și atunci vom constata că nu suntem cu nimic mai speciali decât ceilalți, ba chiar suntem într-o situație de plâns, de vai! 

  Este momentul să vedem cu adevărat cine suntem, și să primim singura soluție de reabilitare, care vine tot de la Dumnezeu. 

  Fie ca astăzi atingerea sfântă a Îngerului, să fie simțită și de tine, și de mine, și de toți cei care se simt cu adevărat nevrednici, pentru ca Dumnezeu Însuși să ne învrednicească.

  Plătică Bogdan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Tu pe cine vaiți? - 2020. Atunci am zis: "Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, și am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oștirilor!" Isaia 6:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...