Tu pe cine vaiți?

  Atunci am zis: „Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, și am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oștirilor!” Isaia 6:5

  Până la vârsta de 14 ani, am crescut într-o localitate din județul Buzău. Pentru că Dumnezeu m-a înzestrat cu anumite calități, reușeam să mă fac ușor remarcat la școală, la biserică sau în grupul de prieteni. Asta a făcut să îmi formez o imagine foarte bună despre mine, și ajunsesem să mă consider cel mai tare. Iar când îi priveam pe alții zicem că ei nu sunt ca mine, ci sunt „vai de capu` lor”. 

  Însă atunci când am ajuns la liceu în București, am întâlnit copii din toată țara mult mai buni decât mine la toate capitolele. Aveau cultură generală, vorbeau fluent limbi străine, aveau cunoștințe biblice extraordinare, erau dezvoltați fizic, etc.

  Am fost atât de șocat să constat că nu eram eu cel mai tare, ci unul dintre cei mai „praf”, dacă nu chiar cel mai „praf”.

  Așa s-a întâmplat și cu Isaia. Dacă vei citi capitolul 5 din cartea lui, vei descoperi că el privește la semenii lui și îi consideră „vai de capu` lor”, în comparație cu el. Nu mai puțin de șase ori folosește expresia „vai de cei…” adică de alții. Dar în momentul în care îl descoperă pe Dumnezeu, realizează că el este „vai de capu` lui” și cât este el de „praf”.

  Există în cei mai mulți dintre noi tendința de a ne compara cu alții, și într-un mod foarte subiectiv, avem impresia că noi suntem mai importanți, mai merituoși mai buni și chiar mai credincioși. Și poate că din punct de vedere uman, chiar suntem. Dar din fericire, nu omul este cel care dă verdictul final, ci Dumnezeu. Cu El ar trebui să ne comparăm, și atunci vom constata că nu suntem cu nimic mai speciali decât ceilalți, ba chiar suntem într-o situație de plâns, de vai! 

  Este momentul să vedem cu adevărat cine suntem, și să primim singura soluție de reabilitare, care vine tot de la Dumnezeu. 

  Fie ca astăzi atingerea sfântă a Îngerului, să fie simțită și de tine, și de mine, și de toți cei care se simt cu adevărat nevrednici, pentru ca Dumnezeu Însuși să ne învrednicească.

  Plătică Bogdan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Tu pe cine vaiți? - 2020. Atunci am zis: "Vai de mine! Sunt pierdut, căci sunt un om cu buze necurate, locuiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, și am văzut cu ochii mei pe Împăratul, Domnul oștirilor!" Isaia 6:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...