Perseverență

  Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc”. Isaia 40:30,31

  Justo Gallego Martínez, este un fost călugăr care construiește singur, din 1961, o catedrală în orașul Mejorada del Campo din Madrid, Spania. Este necăsătorit, iar toți banii și i-a investit în construcția clădirii. Deși Don Justo a lucrat mai ales singur, de 20 de ani, a fost asistat de un localnic numit Ángel Sánchez. A fost, de asemenea, sprijinit de cei șase nepoți ai săi și de voluntarii ocazionali. Mulți au spus despre el că este nebun. Alții l-au apreciat. Totuși, indiferent de ce au spus oamenii, de aproape 60 de ani, Don Justo lucrează la visul lui. Are 94 de ani și încă nu s-a dat bătut.

  Una dintre marile probleme ale societății noastre este oboseala. Obosim repede și simțit că nu ne odihnim suficient. Poate chiar acum când citești acest devoțional ai fi vrut să mai dormi puțin. Probleme vieții ne obosesc; prietenii, rudele, profesorii sau responsabilitățile ne solicită prea mult uneori. Chiar și în viața spirituală, în relația cu Dumnezeu, avem momente în care ne simțim extenuați. Ajungem atât de obosiți încât ne-am dori să ne întindem pe spate în pat, să închidem ochii, și totul să se termine.
  Când ai astfel de momente, adu-ți aminte de făgăduința din Isaia: „cei ce se încrede în Domnul își înnoiesc puterea.” Don Justo și munca lui de 60 de ani este unul dintre exemplele că făgăduința din Isaia se împlinește – și el a obosit, dar nu s-a dat bătut. Dacă astăzi te simți prea obosit, fizic sau spiritual, te provoc la un singur lucru: roagă-te împreună cu mine următoarea rugăciune:

  „Doamne… sunt foarte obosit astăzi. Lucrurile din jurul meu mă copleșesc. Simt că nu pot să merg mai departe. Dar știu că tu ești izvorul și sursa vieții. Dă-mi, te rog, putere să mă ridic și azi. Ajută-mă să fiu perseverent. Înnoiește-mă cu putere de la Tine, căci am încredere în făgăduința Ta! Amin.”

  Gabriel Nicolae, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Perseverență - 2020. Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc". Isaia 40:30,31
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...