Perseverență

  Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc”. Isaia 40:30,31

  Justo Gallego Martínez, este un fost călugăr care construiește singur, din 1961, o catedrală în orașul Mejorada del Campo din Madrid, Spania. Este necăsătorit, iar toți banii și i-a investit în construcția clădirii. Deși Don Justo a lucrat mai ales singur, de 20 de ani, a fost asistat de un localnic numit Ángel Sánchez. A fost, de asemenea, sprijinit de cei șase nepoți ai săi și de voluntarii ocazionali. Mulți au spus despre el că este nebun. Alții l-au apreciat. Totuși, indiferent de ce au spus oamenii, de aproape 60 de ani, Don Justo lucrează la visul lui. Are 94 de ani și încă nu s-a dat bătut.

  Una dintre marile probleme ale societății noastre este oboseala. Obosim repede și simțit că nu ne odihnim suficient. Poate chiar acum când citești acest devoțional ai fi vrut să mai dormi puțin. Probleme vieții ne obosesc; prietenii, rudele, profesorii sau responsabilitățile ne solicită prea mult uneori. Chiar și în viața spirituală, în relația cu Dumnezeu, avem momente în care ne simțim extenuați. Ajungem atât de obosiți încât ne-am dori să ne întindem pe spate în pat, să închidem ochii, și totul să se termine.
  Când ai astfel de momente, adu-ți aminte de făgăduința din Isaia: „cei ce se încrede în Domnul își înnoiesc puterea.” Don Justo și munca lui de 60 de ani este unul dintre exemplele că făgăduința din Isaia se împlinește – și el a obosit, dar nu s-a dat bătut. Dacă astăzi te simți prea obosit, fizic sau spiritual, te provoc la un singur lucru: roagă-te împreună cu mine următoarea rugăciune:

  „Doamne… sunt foarte obosit astăzi. Lucrurile din jurul meu mă copleșesc. Simt că nu pot să merg mai departe. Dar știu că tu ești izvorul și sursa vieții. Dă-mi, te rog, putere să mă ridic și azi. Ajută-mă să fiu perseverent. Înnoiește-mă cu putere de la Tine, căci am încredere în făgăduința Ta! Amin.”

  Gabriel Nicolae, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Perseverență - 2020. Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc". Isaia 40:30,31
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...