Nu te teme!

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41:10

  Era începutul verii anului 1999. Dacă pentru mulți era prilej de bucurie, pentru mine era o perioadă de griji și incertitudini deoarece doar peste câteva zile urma să mă prezint la unitatea militară pentru încorporare. Nu știam prea multe despre viața de soldat, doar cele povestite de alții și ce mai citisem dintr-o revistă dragă mie pe vremea aceea, revista „Experiențe pe calea îngustă”

  A venit și ziua aceea mai puțin așteptată. Am ajuns la unitatea militară. După ce am fost repartizat pe companii, am căutat să iau legătura cu comandantul companiei pentru a explica faptul că eu, în zilele de sâmbătă nu voi participa la programul unității din motive de conștiință, fiind adventist de ziua a șaptea.

  În tot acest timp mă rugam cu stăruință să găsesc înțelegere.

  Într-o dimineață, cu inima strânsă, am bătut la ușa cancelariei comandantului. M-a primit și, după ce i-am explicat situația mea, am fost plăcut surprins să găsesc bunăvoință și înțelegere din partea lui, asigurându-mă că cunoaște credința mea prin părinții lui, aceștia fiind baptiști.

  Dacă la început o parte din colegi și câțiva dintre superiori nu au înțeles exact credința mea, după puțin timp, cunoscându-ne mai bine, au acceptat și respectat.

  Pot să spun că Domnul a fost cu mine și nu m-a uitat, chiar mi-a venit în ajutor, deoarece după patru luni am primit postul de șofer pe două autospeciale, cercetare chimică și transmisiuni.  Aveam sarcina  de a ține acumulatorii încărcați într-un mic atelier până la sfârșitul perioadei militare. 

  Vă invit să priviți cu încredere spre viitor, chiar dacă uneori avem motive de îngrijorare, deoarece avem un Dumnezeu care ne întărește și nu uită de noi indiferent pe unde ne-ar purta calea vieții.

  Madaras Robert, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Nu te teme! - 2020. Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...