Nu te teme!

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41:10

  Era începutul verii anului 1999. Dacă pentru mulți era prilej de bucurie, pentru mine era o perioadă de griji și incertitudini deoarece doar peste câteva zile urma să mă prezint la unitatea militară pentru încorporare. Nu știam prea multe despre viața de soldat, doar cele povestite de alții și ce mai citisem dintr-o revistă dragă mie pe vremea aceea, revista „Experiențe pe calea îngustă”

  A venit și ziua aceea mai puțin așteptată. Am ajuns la unitatea militară. După ce am fost repartizat pe companii, am căutat să iau legătura cu comandantul companiei pentru a explica faptul că eu, în zilele de sâmbătă nu voi participa la programul unității din motive de conștiință, fiind adventist de ziua a șaptea.

  În tot acest timp mă rugam cu stăruință să găsesc înțelegere.

  Într-o dimineață, cu inima strânsă, am bătut la ușa cancelariei comandantului. M-a primit și, după ce i-am explicat situația mea, am fost plăcut surprins să găsesc bunăvoință și înțelegere din partea lui, asigurându-mă că cunoaște credința mea prin părinții lui, aceștia fiind baptiști.

  Dacă la început o parte din colegi și câțiva dintre superiori nu au înțeles exact credința mea, după puțin timp, cunoscându-ne mai bine, au acceptat și respectat.

  Pot să spun că Domnul a fost cu mine și nu m-a uitat, chiar mi-a venit în ajutor, deoarece după patru luni am primit postul de șofer pe două autospeciale, cercetare chimică și transmisiuni.  Aveam sarcina  de a ține acumulatorii încărcați într-un mic atelier până la sfârșitul perioadei militare. 

  Vă invit să priviți cu încredere spre viitor, chiar dacă uneori avem motive de îngrijorare, deoarece avem un Dumnezeu care ne întărește și nu uită de noi indiferent pe unde ne-ar purta calea vieții.

  Madaras Robert, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Nu te teme! - 2020. Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Secretul biruinței

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...