Trecut sau viitor?

„Nu vă mai gândiți la ce a fost mai înainte, și nu vă mai uitați la cele vechi! Iată, voi face ceva nou, și-i gata să se întâmple: să nu-l cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustie, și râuri în locuri secetoase.” Isaia 43:18,19

Avem un trecut un prezent și un viitor și asta ne ocupă toată viața!

O mare realitate este că niciunul dintre noi nu este perfect. Toți am făcut greșeli , am fost răniți sau am rănit pe cineva la rândul nostru. Aceste experiențe pot influența relația noastră cu Dumnezeu și cu cei de lângă noi, pentru că ele ne produc durere, remușcări și resentimente și nu ne comportăm așa cum ar trebui. Ce bine ar fi să ne putem întoarce în trecut să ștergem toate greșelile și sa îndreptăm lucrurile făcute rău, nu-i așa? De foarte multe ori petrecem prea mult timp analizând trecutul nostru , și atunci când ne concentrăm mai  mult pe trecut decât pe viitor  apare o problemă și aceasta ne va împiedica să trăim pe deplin fericiți. Dumnezeu ne invită astăzi să nu ne mai uităm la ce a fost, ci la ce vom primi. Cum facem asta? Trebuie sa cerem iertare lui dumnezeu pentru ce am greșit, să învățăm din greșelile noaste , să cerem iertare celor cărora le-am greșit și să așteptăm lucrurile noi pe care Dumnezeu  le-a pregătit pentru noi. El ne promite un drum în pustiu, apa în locuri secetoase, adică trecerea oricărui obstacol și îndrumare în orice problemă chiar dacă pare fără ieșire.

„Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” 1 Corinteni 2:9.

Petreacă Livia, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor