Articolul precedentIsten megbocsájt!
  Articolul următorȘtiu în cine am crezut

  Înviorare

  „Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să știu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare.” Isaia 50:4pp

  Acest text este o profeție mesiancă, a fost scris cu câteva sute de ani înainte ca Domul Isus să vină pe Pământ. Este unul dintre textele pe care dacă l-ar fi crezut și l-ar fi aplicat corect, oamenii din timpul Domnului Isus ar fi putut știi cu siguranță că El este Mesia Cel așteptat. 

  Domnul Isus a venit să ne caute, în special i-a căutat pe cei care sufereau. Dar înainte ca să îi vindece, le adresa o vorbă bună (Îi înviora cu vorba). E o bucurie să citești în Evanghelii expresiile folosite de El ca să îi încurajeze sau să aprecieze ceva la cei pe care urma să îi vindece. 

  Oamenii se simt bucuroși când cineva le spune o vorbă bună, se simt bine, prind curaj, trec mai ușor peste greutățile pe care trebuie să le întâmpine. 

  Astăzi vreau să îți spun că și tu poți folosi acestă făgăduință în dreptul tău. Poți face ceea ce a făcut Domnul Isus. Poți folosi cuvinte care să-i învioreze pe ceilalți. Poate că mama sau bunica ta nu au mai primit de mult o îmbrățișare sinceră și nu au mai auzit un „mulțumesc” adevărat. Poate că sunt copii marginalizați, obișnuiți deja să fie pe margine – tu poți să îi înviorezi cu vorba ta bună.

  Pentru că ești copilul lui Isus, nu uita să îți folosești darul vorbirii cu iscusință.

  Ionel Indricău, Director Asociat Conferință – Conferința Banat

  Înviorare - 2020. "Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să știu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare." Isaia 50:4pp
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...