Articolul precedentIsten megbocsájt!
  Articolul următorȘtiu în cine am crezut

  Înviorare

  „Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să știu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare.” Isaia 50:4pp

  Acest text este o profeție mesiancă, a fost scris cu câteva sute de ani înainte ca Domul Isus să vină pe Pământ. Este unul dintre textele pe care dacă l-ar fi crezut și l-ar fi aplicat corect, oamenii din timpul Domnului Isus ar fi putut știi cu siguranță că El este Mesia Cel așteptat. 

  Domnul Isus a venit să ne caute, în special i-a căutat pe cei care sufereau. Dar înainte ca să îi vindece, le adresa o vorbă bună (Îi înviora cu vorba). E o bucurie să citești în Evanghelii expresiile folosite de El ca să îi încurajeze sau să aprecieze ceva la cei pe care urma să îi vindece. 

  Oamenii se simt bucuroși când cineva le spune o vorbă bună, se simt bine, prind curaj, trec mai ușor peste greutățile pe care trebuie să le întâmpine. 

  Astăzi vreau să îți spun că și tu poți folosi acestă făgăduință în dreptul tău. Poți face ceea ce a făcut Domnul Isus. Poți folosi cuvinte care să-i învioreze pe ceilalți. Poate că mama sau bunica ta nu au mai primit de mult o îmbrățișare sinceră și nu au mai auzit un „mulțumesc” adevărat. Poate că sunt copii marginalizați, obișnuiți deja să fie pe margine – tu poți să îi înviorezi cu vorba ta bună.

  Pentru că ești copilul lui Isus, nu uita să îți folosești darul vorbirii cu iscusință.

  Ionel Indricău, Director Asociat Conferință – Conferința Banat

  Înviorare - 2020. "Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să știu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare." Isaia 50:4pp
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...