Articolul precedentJárj elől jó példával!
  Articolul următorA cerceta cu atenție

  Agenda zilei de sabat

  Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, ne îndeletnicindu-te cu treburile tale și ne dedându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit”. Isaia 58:13,14

  Cu mult timp în urmă am auzit pe un domn, care de curând aflase adevărul despre sabat, spunând:

  – Eu țin sabatul – nu fac mâncare, nu mă duc la treabă, nu fac focul. 

  – Cum așa, nu faci focul? Întreabă mătușa mea, căci ei îi povestea despre ce învățase și despre cum pune în practică noile sfaturi.

  – Păi, eu aduc lemne de vineri și am o vecină care vine și-mi aprinde focul sâmbăta. După ce focul se aprinde îi plătesc vecinii că mi-a aprins focul și pleacă. 

  Mătușa mea privea uimită de cele ce auzea. Și pentru ca ea era cea care încerca să-l ajute să afle cât mai multe din Biblie, l-a invitat să o viziteze ca să mai discute pe tema sabatului.

  Cu siguranță, în timp, acest om a înțeles mai bine ce înseamnă „neîndeletnicindu-te cu treburile tale” și nu a mai plătit pentru a i se face focul. Însă tu ce faci în ziua de Sabat?

  Textul de azi are două părți. Prima parte este cea în care Dumnezeu te sfătuiește să te oprești din a mai face treburi pentru tine, să lași lucrurile tale deoparte. Cu alte cuvinte, să lași în agenda ta, pagina din dreptul zilei de sâmbătă liberă, nescrisă. 

  A doua parte a textului constă în programarea zilei de sabat pentru „treburile cu și despre Dumnezeu”, constă în lucruri care aduc „un beneficiu” lui Dumnezeu – știi din alt text că dacă faci lucruri pentru semenii tăi, faci chiar pentru Dumnezeu.

  Nu poți face voia lui Dumnezeu dacă tu programezi altceva, dacă treci în agendă lucruri pentru tine. Desfătarea în Domnul, nu este să faci doar pentru tine, ci să faci ceva și pentru Dumnezeu și, implicit, și pentru cei din jur. Activitățile din ziua de sabat îi dau slavă lui Dumnezeu în mod special.
  Astăzi Dumnezeu așteaptă să îi dai Lui slavă și cinste. Roagă-te și ascultă planul lui Dumnezeu cu tine pentru această zi de sabat.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Agenda zilei de sabat - 2020. Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, ne îndeletnicindu-te cu treburile tale și ne dedându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit". Isaia 58:13,14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...