Dumnezeu, de planton

Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: „Ce vezi, Ieremio?`Eu am răspuns: „Văd un veghetor”.  Și Domnul mi-a zis: „Bine ai văzut; căci Eu veghez asupra Cuvântului Meu, ca să-l împlinesc”. Ieremia 1:11

Ești în tabără. Te trezești înainte de zori. Deschizi ochii și… ce vezi? Întuneric. Doar greierii se aud parcă șoptindu-ți că ești în siguranță. Deschizi cortul și… ce vezi? Întuneric. Apoi, o lumină! Un veghetor se apropie și te întreabă dacă ești bine și dacă ai nevoie de ceva. Zâmbești instructorului care face de planton și răspunzi: ”Hmmm… cred că aveam nevoie să știu că nu sunt singur.” „Ridică-ți privirea! Ce vezi? te întreabă instructorul. Stelele, luna… prezența lui Dumnezeu. Niciodată nu ești singur!”

Spui că tu nu ai experimentat niciodată acest scenariu? Mă îndoiesc. Cu toții avem momente când ne simțim singuri, temători, când avem nevoie de un veghetor. 

Deschide ochii mai bine! Vezi vreun veghetor în viața ta? Amintește-ți de părinți, care au vegheat cu multă dragoste de când erai bebeluș ca să ai un pătuț, hrană, să ia din calea ta obiectele periculoase, să te învețe să stai pe loc la culoarea roșie a semaforului, să se asigure că vei crește un om bun… Și sunt sigură că dacă deschizi ochii mai bine, vei zări și alți oameni veghetori, însă textul de astăzi vorbește despre Altcineva.

Ei bine, Dumnezeu veghează! Îți asigură condiții optime de viață, îndepărtează pericole, poate îți mai lasă câteva obstacole în cale pentru a te ajuta să te maturizezi frumos. 

Și face aceasta pentru fiecare dintre noi și pentru planeta noastră, în ansamblu. Oricât de mult s-ar îndepărta oamenii de El, oricât de mult ar lupta Satana să distrugă totul, Dumnezeu este mereu la cârmă, conform planului pe care ni l-a descoperit în Cuvântul Său. Chiar acum, El veghează la implementarea planului Său pentru planeta Pământ. Se asigură că nu o distrugem înainte de vremea revenirii Sale, se asigură că există oameni care transmit lumii mesajul Său, se asigură că profețiile se împlinesc, una câte una, până la cea finală, iar cei credincioși vor primi viața veșnică.

Nu-i așa că te simți mai în siguranță acum, când știi că pe lângă veghetorii omenești, există un Veghetor Divin care nu lasă la întâmplare evenimentele din viața ta și din viața Terrei?

Andreea Strâmbu-Dima, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video