Dumnezeu, de planton

  Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: „Ce vezi, Ieremio?`Eu am răspuns: „Văd un veghetor”.  Și Domnul mi-a zis: „Bine ai văzut; căci Eu veghez asupra Cuvântului Meu, ca să-l împlinesc”. Ieremia 1:11

  Ești în tabără. Te trezești înainte de zori. Deschizi ochii și… ce vezi? Întuneric. Doar greierii se aud parcă șoptindu-ți că ești în siguranță. Deschizi cortul și… ce vezi? Întuneric. Apoi, o lumină! Un veghetor se apropie și te întreabă dacă ești bine și dacă ai nevoie de ceva. Zâmbești instructorului care face de planton și răspunzi: ”Hmmm… cred că aveam nevoie să știu că nu sunt singur.” „Ridică-ți privirea! Ce vezi? te întreabă instructorul. Stelele, luna… prezența lui Dumnezeu. Niciodată nu ești singur!”

  Spui că tu nu ai experimentat niciodată acest scenariu? Mă îndoiesc. Cu toții avem momente când ne simțim singuri, temători, când avem nevoie de un veghetor. 

  Deschide ochii mai bine! Vezi vreun veghetor în viața ta? Amintește-ți de părinți, care au vegheat cu multă dragoste de când erai bebeluș ca să ai un pătuț, hrană, să ia din calea ta obiectele periculoase, să te învețe să stai pe loc la culoarea roșie a semaforului, să se asigure că vei crește un om bun… Și sunt sigură că dacă deschizi ochii mai bine, vei zări și alți oameni veghetori, însă textul de astăzi vorbește despre Altcineva.

  Ei bine, Dumnezeu veghează! Îți asigură condiții optime de viață, îndepărtează pericole, poate îți mai lasă câteva obstacole în cale pentru a te ajuta să te maturizezi frumos. 

  Și face aceasta pentru fiecare dintre noi și pentru planeta noastră, în ansamblu. Oricât de mult s-ar îndepărta oamenii de El, oricât de mult ar lupta Satana să distrugă totul, Dumnezeu este mereu la cârmă, conform planului pe care ni l-a descoperit în Cuvântul Său. Chiar acum, El veghează la implementarea planului Său pentru planeta Pământ. Se asigură că nu o distrugem înainte de vremea revenirii Sale, se asigură că există oameni care transmit lumii mesajul Său, se asigură că profețiile se împlinesc, una câte una, până la cea finală, iar cei credincioși vor primi viața veșnică.

  Nu-i așa că te simți mai în siguranță acum, când știi că pe lângă veghetorii omenești, există un Veghetor Divin care nu lasă la întâmplare evenimentele din viața ta și din viața Terrei?

  Andreea Strâmbu-Dima, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Dumnezeu, de planton - 2020. Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: "Ce vezi, Ieremio?`Eu am răspuns: "Văd un veghetor".  Și Domnul mi-a zis: "Bine ai văzut; căci Eu veghez asupra Cuvântului Meu, ca să-l împlinesc". Ieremia 1:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...