Articolul precedentAz Úr lelke csendes
  Articolul următorO moștenire binecuvântată

  Alege-L pe Dumnezeu

  Tu singur te pedepsești cu răutatea ta și tu singur te lovești cu necredincioșia ta, și vei ști și vei vedea ce rău și amar este să părăsești pe Domnul, Dumnezeu tău, și să n-ai nici o frică de Mine, zice Domnul, Dumnezeul oștirilor`. Ieremia 2:19

  Pe vremea când eram în liceu am cunoscut un băiat mai mare decât mine cu un an, el fiind copilul doamnei directoare. Într-o seară, acesta conducea o mașină, fiind însoțit de alți doi prieteni de vârste apropiate. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile dar și a lipsei de experiență, a intrat cu mașina pe care o conducea, într-un camion. Toți cei trei tineri au decedat, lăsând în urmă persoane apropiate sfâșiate de durere. În zilele următoare au apărut tot felul de comentarii printre care și cel bine-cunoscut: așa le-a fost soarta! 

  Biblia ne ajută să înțelegem libertatea de alegere pe care Dumnezeu a oferit-o omului încă din grădină Edenului. Soarta omului pentru această viață și pentru veșnicie depinde într-o măsură mare de alegerile pe care fiecare om le face. Această posibilitate de a alege se aplică atât în dreptul unor decizii mari cât și în cazul celor mai mărunte din viața de zi cu zi. Te-ai gândit vreodată că unele întâmplări din viața ta au fost rezultatul hotărârilor pe care le-ai luat?

  Textul de astăzi vorbește despre cea mai importantă alegere pe care omul o poate face. Cei mai înțelepți oameni de astăzi ajung să îl accepte pe Dumnezeu în viețile lor și să trăiască apoi potrivit cu principiile Sale. Provocarea pentru tine astăzi e să te numeri printre cei înțelepți. 

  Ar fi o tragedie să nu ajungi să îl cunoști pe Dumnezeu în această viață trecătoare sau și mai dureros ar fi, să îl cunoști pe Domnul și apoi să Îi întorci spatele. Decizia îți aparține în totalitate, însă nu uita că alegerile tale vor avea și consecințe, care te pot conduce drumuri foarte periculoase.

  Cel mai bun drum în această viață este cel pe care Dumnezeu vrea să fi. Alege înțelept!

  Natanael Jigău, Director Asociat Conferință – Conferința Banat

  Alege-L pe Dumnezeu - 2020. Tu singur te pedepsești cu răutatea ta și tu singur te lovești cu necredincioșia ta, și vei ști și vei vedea ce rău și amar este să părăsești pe Domnul, Dumnezeu tău, și să n-ai nici o frică de Mine, zice Domnul, Dumnezeul oștirilor`. Ieremia 2:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...