Alege-L pe Dumnezeu

Tu singur te pedepsești cu răutatea ta și tu singur te lovești cu necredincioșia ta, și vei ști și vei vedea ce rău și amar este să părăsești pe Domnul, Dumnezeu tău, și să n-ai nici o frică de Mine, zice Domnul, Dumnezeul oștirilor`. Ieremia 2:19

Pe vremea când eram în liceu am cunoscut un băiat mai mare decât mine cu un an, el fiind copilul doamnei directoare. Într-o seară, acesta conducea o mașină, fiind însoțit de alți doi prieteni de vârste apropiate. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile dar și a lipsei de experiență, a intrat cu mașina pe care o conducea, într-un camion. Toți cei trei tineri au decedat, lăsând în urmă persoane apropiate sfâșiate de durere. În zilele următoare au apărut tot felul de comentarii printre care și cel bine-cunoscut: așa le-a fost soarta! 

Biblia ne ajută să înțelegem libertatea de alegere pe care Dumnezeu a oferit-o omului încă din grădină Edenului. Soarta omului pentru această viață și pentru veșnicie depinde într-o măsură mare de alegerile pe care fiecare om le face. Această posibilitate de a alege se aplică atât în dreptul unor decizii mari cât și în cazul celor mai mărunte din viața de zi cu zi. Te-ai gândit vreodată că unele întâmplări din viața ta au fost rezultatul hotărârilor pe care le-ai luat?

De același autor

Echilibriștii

Rămâi cu El

Textul de astăzi vorbește despre cea mai importantă alegere pe care omul o poate face. Cei mai înțelepți oameni de astăzi ajung să îl accepte pe Dumnezeu în viețile lor și să trăiască apoi potrivit cu principiile Sale. Provocarea pentru tine astăzi e să te numeri printre cei înțelepți. 

Ar fi o tragedie să nu ajungi să îl cunoști pe Dumnezeu în această viață trecătoare sau și mai dureros ar fi, să îl cunoști pe Domnul și apoi să Îi întorci spatele. Decizia îți aparține în totalitate, însă nu uita că alegerile tale vor avea și consecințe, care te pot conduce drumuri foarte periculoase.

Cel mai bun drum în această viață este cel pe care Dumnezeu vrea să fi. Alege înțelept!

Natanael Jigău, Director Asociat Conferință – Conferința Banat

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Alege-L pe Dumnezeu - Devotional explo. Tu singur te pedepsești cu răutatea ta și tu singur te lovești cu necredincioșia ta, și vei ști și vei vedea ce rău și amar este să părăsești pe Domnul, Dumnezeu tău, și să n-ai nici o frică de Mine, zice Domnul, Dumnezeul oștirilor`. Ieremia 2:19 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.