Articolul precedentValld meg Istent!
  Articolul următorCalm în mijlocul haosului

  Un viitor și o nădejde

  Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

  Cred că și tu ești una din persoanele care își face planuri. Ne place să ne planificăm viitorul, gândindu-ne  la ce liceu vom merge, ce facultate vom alege, ce meserie vom avea, unde vom merge în vacanță, etc. Însă, uneori, descoperim că planurile noastre nu funcționează așa cum ne-am dorit. Acest lucru îi face pe unii să renunțe la visurile lor. Pe alții îi ambiționează mai tare.  Unele persoane dau vina pe Dumnezeu pentru că nu au avut succes. Altele nici nu se gândesc la El – planurile lor sunt făcute fără implicarea Lui în ele.

  Versetul de astăzi ne spune că Dumnezeu se gândește la noi și are un plan pentru fiecare dintre noi. Iar atunci când îl lăsăm să lucreze în viața noastră, El ne va ajuta să creștem și să ne schimbăm în bine. Evreii au auzit cuvintele acestea spuse de către Ieremia în timp ce erau în robie. Dumnezeu dorea ca ei să știe că, în ciuda faptului că lucrurile nu erau așa cum ei și-ar fi dorit, El nu i-a uitat și este alături de ei. 

  Dumnezeu are un plan pentru viața ta. S-ar putea să îți dorești să o trăiești așa cum vrei tu, dar adevărata fericire și împlinire (atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău) va veni doar dacă alegi să te încrezi și să pășești alături de El zi de zi. 

  Îți propun ca rugăciunea de astăzi să fie una cântată: imnul nr. 15 de la explo: Ia-mi inima!  Și fie ca frumoasele cuvinte ale acestui imn să devină o realitate în viața ta și a mea! 

  Să ai un Sabat frumos!

  Ramona Andras, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Un viitor și o nădejde - 2020. Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...