Nu fugi!

  Și Iona s-a sculat să fugă la Tars, departe de Fața Domnului. S-a pogorât la Iafo, și a găsit acolo o corabie care mergea la Tars. A plătit prețul călătoriei, și s-a suit în corabie ca să meargă împreună cu călătorii la Tars, departe… de Fața Domnului. Iona 1:3

  Atunci când ne gândim la Iona, primul lucru care ne vine în minte este peștele cel mare care l-a înghițit. Dar până la episodul cu peștele, sunt o mulțime de evenimente, lupte, frământări, decizii.

  Cred că într-un fel sau altul, fiecare dintre noi ne asemănăm cu Iona. Haideți să vedem câteva asemănări:

  1. Neascultare. Domnul l-a trimis pe Iona la Ninive dar el s-a dus la Tars. Îți place să asculți, să te duci acolo unde te trimit ceilalți? Nu prea ne place. Vrem să mergem unde vrem noi, să decidem noi ce trebuie să facem, să analizăm situația înainte, să vedem dacă este convenabil, dacă avem timp, etc. Suntem neascultători de părinți, de profesori.

  2.Fuga de responsabilitate. Iona avea o misiune din partea Domnului de îndeplinit, numai că el avea alte planuri, în direcția opusă. Și preferă să fugă.

  David întreba în Psalmii 139:7-8:”Unde mă voi duce departe de Duhul Tău și unde voi fugi departe de Fața Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu ești acolo; dacă mă voi culca în locuința morților, iată-Te și acolo”.

  Iona pierde din vedere acest aspect și crede că dacă fuge nimeni nu va ști unde este. De cât de multe ori pierdem din vedere și noi acest aspect: lasă să facă alții, sunt prea mic, prea nepriceput, de ce să mă complic încercând? Sunt alții mai buni. Nu vreau să râdă toți de mine că greșesc. Mai bine fug de orice răspundere.

  Te invit să meditezi la câteva lucruri din devoționalul de astăzi: fii ascultator, fii responsabil, fii explorator și mergi oriunde te trimite Dumnezeu. Și Domnul îți va spune: ”Bine rob bun și credincios! Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Ciprian Tăutan, Master Ghid – Conferința Banat

  Nu fugi! - 2020. Și Iona s-a sculat să fugă la Tars, departe de Fața Domnului. S-a pogorât la Iafo, și a găsit acolo o corabie care mergea la Tars. A plătit prețul călătoriei, și s-a suit în corabie ca să meargă împreună cu călătorii la Tars, departe... de Fața Domnului. Iona 1:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...