Iona: Drumul cu sens unic!

Cârmaciul s-a apropiat de el, și i-a zis: „Ce dormi? Scoală-te și cheamă pe Dumnezeul tău! Poate că Dumnezeu va voi să se gândească la noi, și nu vom pieri!”   Iona 1:6

Într-o ocazie, am asistat la o discuție între bunul meu prieten, David, pe atunci în vârstă de 9 ani și verișoara lui, Andreea, dornică să afle mai multe despre adventiști. Mi-a rămas în minte, finalul dialogului:

– Voi nu mâncați carne de porc? a întrebat Andreea.

– Nu, nu mâncăm, a răspuns David degajat, după o altă serie de întrebări despre icoane și semnul crucii.

– Dar de ce nu mâncați carne de porc? a insistat Andreea, cu dilema ei.

– Pentru că așa a spus Dumnezeu! 

– Toată lumea consumă carne de porc, a continuat Andreea dialogul. Dornic să lămurească problema, David a întrebat-o foarte solemn:

– Tu…știi cine e Dumnezeu?

– Da, a răspuns Andreea.

– Și-atunci, ce mai comentezi?! Așa a spus Dumnezeu, așa facem! 

Iona, fiul lui Amitai era un proroc, un om care îl slujea pe Dumnezeul cerurilor. Este trimis la Ninive, capitala Imperiului Asirian, pentru a vorbi despre distrugerea ei, deoarece locuitorii cetății erau răi. Iona nu “comentează” pe față, dar fuge în sens invers, spre Tars. Corabia în care se afla este prinsă într-o furtună neobișnuită: toți călătorii cer ajutor zeilor la care se închinau. Mai puțin Iona, care dormea. Curând, este provocat și el: roagă-te Dumnezeului tău!

Cum Iona, fugi de Dumnezeu și ajungi față în față cu El? Un fel de “mint, copiez din când în când și vorbesc urât…că doar nu sunt la Biserică și încă nu sunt botezat!” Interesant e că, pe parcursul acțiunii, păgânii din corabie ajung să se roage Dumnezeului lui Iona, nu idolilor pe care îi aveau. 

Atunci când are probleme, omul caută ajutor…cel mai bun! Cei mai renumiți medici, cele mai eficiente metode, cel mai grozav tratament! Nu uita că Dumnezeu vrea un singur lucru, atunci când ai necazuri sau în lipsa lor: să fie Dumnezeul tău! 

Te rog să fii Dumnezeul meu minunat și azi și întotdeauna!

Mihaela Zaha, Conducător de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor