Iona: Drumul cu sens unic!

Cârmaciul s-a apropiat de el, și i-a zis: „Ce dormi? Scoală-te și cheamă pe Dumnezeul tău! Poate că Dumnezeu va voi să se gândească la noi, și nu vom pieri!”   Iona 1:6

Într-o ocazie, am asistat la o discuție între bunul meu prieten, David, pe atunci în vârstă de 9 ani și verișoara lui, Andreea, dornică să afle mai multe despre adventiști. Mi-a rămas în minte, finalul dialogului:

– Voi nu mâncați carne de porc? a întrebat Andreea.

– Nu, nu mâncăm, a răspuns David degajat, după o altă serie de întrebări despre icoane și semnul crucii.

– Dar de ce nu mâncați carne de porc? a insistat Andreea, cu dilema ei.

– Pentru că așa a spus Dumnezeu! 

– Toată lumea consumă carne de porc, a continuat Andreea dialogul. Dornic să lămurească problema, David a întrebat-o foarte solemn:

De același autor

Iartă pentru prietenie

Te încumeți?

– Tu…știi cine e Dumnezeu?

– Da, a răspuns Andreea.

– Și-atunci, ce mai comentezi?! Așa a spus Dumnezeu, așa facem! 

Iona, fiul lui Amitai era un proroc, un om care îl slujea pe Dumnezeul cerurilor. Este trimis la Ninive, capitala Imperiului Asirian, pentru a vorbi despre distrugerea ei, deoarece locuitorii cetății erau răi. Iona nu “comentează” pe față, dar fuge în sens invers, spre Tars. Corabia în care se afla este prinsă într-o furtună neobișnuită: toți călătorii cer ajutor zeilor la care se închinau. Mai puțin Iona, care dormea. Curând, este provocat și el: roagă-te Dumnezeului tău!

Cum Iona, fugi de Dumnezeu și ajungi față în față cu El? Un fel de “mint, copiez din când în când și vorbesc urât…că doar nu sunt la Biserică și încă nu sunt botezat!” Interesant e că, pe parcursul acțiunii, păgânii din corabie ajung să se roage Dumnezeului lui Iona, nu idolilor pe care îi aveau. 

Atunci când are probleme, omul caută ajutor…cel mai bun! Cei mai renumiți medici, cele mai eficiente metode, cel mai grozav tratament! Nu uita că Dumnezeu vrea un singur lucru, atunci când ai necazuri sau în lipsa lor: să fie Dumnezeul tău! 

Te rog să fii Dumnezeul meu minunat și azi și întotdeauna!

Mihaela Zaha, Conducător de Zona – Conferința Banat

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Iona: Drumul cu sens unic! - Devotional explo. Cârmaciul s-a apropiat de el, și i-a zis: "Ce dormi? Scoală-te și cheamă pe Dumnezeul tău! Poate că Dumnezeu va voi să se gândească la noi, și nu vom pieri!"   Iona 1:6 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.