Articolul precedentMit jelent számodra Jézus?
  Articolul următorIndignare îndeptățită

  Iona: Drumul cu sens unic!

  Cârmaciul s-a apropiat de el, și i-a zis: „Ce dormi? Scoală-te și cheamă pe Dumnezeul tău! Poate că Dumnezeu va voi să se gândească la noi, și nu vom pieri!”   Iona 1:6

  Într-o ocazie, am asistat la o discuție între bunul meu prieten, David, pe atunci în vârstă de 9 ani și verișoara lui, Andreea, dornică să afle mai multe despre adventiști. Mi-a rămas în minte, finalul dialogului:

  – Voi nu mâncați carne de porc? a întrebat Andreea.

  – Nu, nu mâncăm, a răspuns David degajat, după o altă serie de întrebări despre icoane și semnul crucii.

  – Dar de ce nu mâncați carne de porc? a insistat Andreea, cu dilema ei.

  – Pentru că așa a spus Dumnezeu! 

  – Toată lumea consumă carne de porc, a continuat Andreea dialogul. Dornic să lămurească problema, David a întrebat-o foarte solemn:

  – Tu…știi cine e Dumnezeu?

  – Da, a răspuns Andreea.

  – Și-atunci, ce mai comentezi?! Așa a spus Dumnezeu, așa facem! 

  Iona, fiul lui Amitai era un proroc, un om care îl slujea pe Dumnezeul cerurilor. Este trimis la Ninive, capitala Imperiului Asirian, pentru a vorbi despre distrugerea ei, deoarece locuitorii cetății erau răi. Iona nu “comentează” pe față, dar fuge în sens invers, spre Tars. Corabia în care se afla este prinsă într-o furtună neobișnuită: toți călătorii cer ajutor zeilor la care se închinau. Mai puțin Iona, care dormea. Curând, este provocat și el: roagă-te Dumnezeului tău!

  Cum Iona, fugi de Dumnezeu și ajungi față în față cu El? Un fel de “mint, copiez din când în când și vorbesc urât…că doar nu sunt la Biserică și încă nu sunt botezat!” Interesant e că, pe parcursul acțiunii, păgânii din corabie ajung să se roage Dumnezeului lui Iona, nu idolilor pe care îi aveau. 

  Atunci când are probleme, omul caută ajutor…cel mai bun! Cei mai renumiți medici, cele mai eficiente metode, cel mai grozav tratament! Nu uita că Dumnezeu vrea un singur lucru, atunci când ai necazuri sau în lipsa lor: să fie Dumnezeul tău! 

  Te rog să fii Dumnezeul meu minunat și azi și întotdeauna!

  Mihaela Zaha, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Iona: Drumul cu sens unic! - 2020. Cârmaciul s-a apropiat de el, și i-a zis: "Ce dormi? Scoală-te și cheamă pe Dumnezeul tău! Poate că Dumnezeu va voi să se gândească la noi, și nu vom pieri!"   Iona 1:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...