Pregătirea ogorului

  Semănați potrivit cu neprihănirea și veți secera potrivit cu îndurarea. Desțeleniți-vă un ogor nou! Este vremea să căutați pe Domnul, ca să vină și să vă ploaie mântuire. (Osea 10:12)

  În această ocazie, folosind imaginea pe care profetul Osea o prezintă în acest verset, vreau să vă spun că acum a sosit timpul vostru pentru semănat. Ca exploratori sunteți în perioada când natural vreți să explorați valorile acestei vieți, obiceiuri și tradiții care vă înconjoară, să explorați diferite modalități prin care să găsiți fericirea și împlinirea sufletească.

  Inima voastră este asemenea unui ogor împrejmuit al cărui administrator sunteți voi, iar stăpânul este Dumnezeu. El v-a dat autoritate deplină să administrați ogorul inimii după cum vreți. Voi alegeți ce lăsați să crească și ce smulgeți din rădăcină. Ce obiceiuri cultivați, ce principii adoptați? Care e filozofia de viață pe care vreți să o urmați?

  Dacă în această perioadă alegeți să îl căutați pe Domnul și să îl primiți ca Mântuitor personal, atunci veți fi mântuiți, iar în viața aceasta veți secera „îndurarea”. Asta înseamnă că veți începe să vă desțeleniți un ogor nou și să semănați potrivit cu neprihănirea.

  Nu cunosc viața ta de până acum! Nu contează ce ai făcut sau ce n-ai făcut! Important este ca astăzi să iei o decizie, în a începe dezvoltarea caracterului tău. „Este adevărat că noi nu ne putem schimba singuri, dar puterea alegerii ne aparține și depinde de noi să hotărâm drumul pe care vom merge și ce vom deveni.” Parabolele Domului Hristos, p.56

  „Grădina inimii trebuie cultivată. Ogorul trebuie arat adânc printr-o profundă pocăință și întoarcere de la păcat. Plantele otrăvitoare satanice, trebuie smulse din rădăcină. Ogorul care este năpădit de mărăcini, poate fi curățit numai printr-o muncă susținută. În acest fel, tendințele rele ale inimii firești pot fi biruite numai printr-un efort stăruitor, în numele și în puterea Domnului Hristos. Dumnezeu ne îndeamnă prin gura profetului Ieremia: 

  “Desțeleniți-vă un ogor nou și nu semănați între spini.” Ieremia 4, 3 . “Semănați potrivit cu neprihănirea și veți secera potrivit cu îndurarea.” Osea 10, 12. El dorește să împlinească pentru noi această lucrare și ne invită să conlucrăm cu El.” Parabolele Domului Hristos, p.56

  Dacă ai auzit chemarea lui Dumnezeu, nu ezita! Lasă tot ce te poate opri și urmează-L!

  Lazăr Andrei Valentin, Pastor – Conferința Oltenia

  Pregătirea ogorului - 2020. Semănați potrivit cu neprihănirea și veți secera potrivit cu îndurarea. Desțeleniți-vă un ogor nou! Este vremea să căutați pe Domnul, ca să vină și să vă ploaie mântuire. (Osea 10:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...