Articolul precedentPregătirea ogorului
  Articolul următorLacrimile din Atocha

  Bucurie după întristare

  Și voi, copii ai Sionului, bucurați-vă și veseliți-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie și târzie, ca odinioară. (Ioel 2:23)

  Bucuria este un dar primit de orice om atunci când are o relație cu Dumnezeu. Dacă ar fi să facem un inventar al motivelor de întristare cred că lista ar fi destul de lungă. Pentru a evita acest lucru te invit să iți faci propria listă a motivelor de întristare. Apoi cere de la Dumnezeu sa le transforme în motive de bucurie.

  În zilele lui Ioel, Dumnezeu a folosit natura pentru a încerca să atragă atenția oamenilor Săi care s-au abătut de la El. Lăcustele reprezentau o amenințare extrem de alarmantă și fără precedent „pentru securitatea alimentară și mijloacele de trai”. Un roi de doar o treime dintr-un kilometru pătrat putea mânca aceeași cantitate de mâncare într-o zi ca 35.000 de oameni.

  Un alt motiv de întristare era seceta cu toate consecințele ei. Aveau nevoie de ploaie. Bucuria era o condiție pentru căderea ploii.

  „Bucurați-vă”, aceasta arată că voi aveți credința Sa; și

  „El vă va da”, arată că El este credincios promisiunilor pe care le face.

  Pentru a transforma întristarea ta în bucurie te invit să iți pui câteva întrebări:

  1. Cine este Dumnezeu pentru tine în mijlocul întristării tale?

  2. Ce promisiuni speciale are Dumnezeu pentru tine?

  Dumnezeu nu împiedică necazurile să vină asupra noastră. El ne lasă tuturor libertatea de a alege, chiar de a greși. Însă Dumnezeu ne oferă întotdeauna ajutorul de care avem nevoie pentru a trece de la întristare la bucurie.

  Și El dorește ca bucuria noastră să fie deplină.

  Mai am o provocare pentru tine. Dacă nu știi prea multe despre Dumnezeu este vremea să încerci să îl descoperi. „Toți cei care cheamă Numele Domnului vor fi mântuiți”. Toți, te include și pe tine.

  Pentru Domnul și pentru voi,

  BUCURAȚI-VĂ!

  Calotă Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

  Bucurie după întristare - 2020. Și voi, copii ai Sionului, bucurați-vă și veseliți-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie și târzie, ca odinioară. (Ioel 2:23)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...