Articolul precedentBucurie după întristare
  Articolul următorViolența conjugală

  Ca frații

  Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiți? (Amos 3:3)

  Întrebarea de astăzi poate părea retorică. Însă dincolo de răspunsul evident, aș vrea să ai un moment de reflecție în această zi. Ce presupune „învoirea” de a merge alături de cineva și cât de importantă este identitatea celui pe care îl însoțești?

  Îți relatez pe scurt o istorie recentă. În septembrie 2016 se desfășura o probă de elită în cadrul Campionatului Mondial de Triatlon (întrecere sportivă compusă din 3 probe: natație, ciclism și alergare), în Cozumel, Mexic. La start, mari favoriți erau Alistair și Jonny, sportivi cu palmares foarte bogat. Când mai erau 700 de metri până la finish, Jonny conducea detașat cursa, urmat la ceva distanță de Alistair și un alt atlet african. De aici, imaginea este iconică. Jonny își pierde echilibrul și aleargă din inerție fără să își mai poată controla mișcarea din cauza efortului imens depus. Distanța între el și Alistair devenea din ce în ce mai mica, până când acesta din urmă l-a ajuns. L-a prins de braț, și dublându-și efortul l-a ajutat să termine cursa. Podiumul, în urma cursei era completat de atletul sud-african (locul I), Jonny (locul II) și Alistair (locul III). Alistair ar fi putut cu ușurință să câștige, dar s-a oprit să se „însoțească” cu cel căzut. Știi ce îi unește pe cei doi? Numele de familie – Brownlee. Da, erau frați!

  Se întâmplă un fenomen ciudat pe măsură ce crești. Ești la vârsta la care compania fraților și părinților nu este cea mai agreată. Când ieși în lume preferi să îl lași acasă pe fratele mai mic și să te desprinzi de părinți. La fel cu Dumnezeu. El rămâne acasă în Cartea Lui, iar tu te însoțești de alți tovarăși.

  Drumul vieții nu e mereu ușor. Pe cine vei avea alături atunci când îți vei pierde echilibrul? Va renunța cineva din anturajul tău la laurii victoriei pentru a te ridica? Păstrează cât mai aproape de tine familia pentru dragostea ei! Și învoiește-te să mergi împreună cu Isus! Porți același Nume de familie cu El. Nu vei fi doborât niciodată!

  Adrian Dorgo, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

  Ca frații - 2020. Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiți? (Amos 3:3)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...