Ca frații

Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiți? (Amos 3:3)

Întrebarea de astăzi poate părea retorică. Însă dincolo de răspunsul evident, aș vrea să ai un moment de reflecție în această zi. Ce presupune „învoirea” de a merge alături de cineva și cât de importantă este identitatea celui pe care îl însoțești?

Îți relatez pe scurt o istorie recentă. În septembrie 2016 se desfășura o probă de elită în cadrul Campionatului Mondial de Triatlon (întrecere sportivă compusă din 3 probe: natație, ciclism și alergare), în Cozumel, Mexic. La start, mari favoriți erau Alistair și Jonny, sportivi cu palmares foarte bogat. Când mai erau 700 de metri până la finish, Jonny conducea detașat cursa, urmat la ceva distanță de Alistair și un alt atlet african. De aici, imaginea este iconică. Jonny își pierde echilibrul și aleargă din inerție fără să își mai poată controla mișcarea din cauza efortului imens depus. Distanța între el și Alistair devenea din ce în ce mai mica, până când acesta din urmă l-a ajuns. L-a prins de braț, și dublându-și efortul l-a ajutat să termine cursa. Podiumul, în urma cursei era completat de atletul sud-african (locul I), Jonny (locul II) și Alistair (locul III). Alistair ar fi putut cu ușurință să câștige, dar s-a oprit să se „însoțească” cu cel căzut. Știi ce îi unește pe cei doi? Numele de familie – Brownlee. Da, erau frați!

Se întâmplă un fenomen ciudat pe măsură ce crești. Ești la vârsta la care compania fraților și părinților nu este cea mai agreată. Când ieși în lume preferi să îl lași acasă pe fratele mai mic și să te desprinzi de părinți. La fel cu Dumnezeu. El rămâne acasă în Cartea Lui, iar tu te însoțești de alți tovarăși.

Drumul vieții nu e mereu ușor. Pe cine vei avea alături atunci când îți vei pierde echilibrul? Va renunța cineva din anturajul tău la laurii victoriei pentru a te ridica? Păstrează cât mai aproape de tine familia pentru dragostea ei! Și învoiește-te să mergi împreună cu Isus! Porți același Nume de familie cu El. Nu vei fi doborât niciodată!

Adrian Dorgo, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor