Articolul precedentCa frații
  Articolul următorPune-ți sabia înapoi în teacă

  Nu sări!

  Căci mândria inimii tale te-a dus în rătăcire, pe tine, care locuiești în crăpăturile stâncilor, și domnești în înălțime; de aceea, tu zici în tine însuți: „Cine mă va arunca la pământ?” (Obadia 1:3)

  Pe data de 22 feb. 1911, Gaston Hervieu a urcat în turnul Eiffel pentru a testa noua parașută. A verificat puterea și direcția vântului, a tras cu putere aer în piept și a început testul. Parașuta de mătase se umplu cu aer după care pluti în siguranță spre pământ. Hervieu nu a sărit cu parașuta, ci a folosit un manechin cu o greutate de 75 kg.

  Pentru Franz Reichelt acest lucru a fost revoltător și l-a acuzat pe Hervieu că nu este normal să folosești un manechin. El era un croitor austriac ce și-a creat o parașută după cum a gândit el că ar fi bine.

  Pe data de 4 feb. 1912, acesta sosește la turnul Eiffel pentru a conduce propriul experiment, declarând: „Sunt atât de sigur de parașuta mea încât voi sări chiar eu cu ea.”

  Gaston Hervieu a ieșit din mulțime și a încercat să îl oprească spunându-i că sunt câteva probleme tehnice care vor duce la eșec, însă Reichelt a plecat spre vârful turnului sfidându-i sfaturile.

  La confecționarea unei parașute moderne se folosesc 65 m² de material și trebuie să se deschidă la peste 76 m înălțime. Parașuta lui Reichelt folosea mai puțin de 33m² de material și el a deschis-o la 57 m. Nu avea nici suprafața necesară, nici altitudinea pentru a efectua un salt de succes.

  În afară de Hervieu și un grup de experți i-au spus: „Suprafața parașutei este prea mică. O să îți rupi gâtul.”

  Reichelt nu i-a ignorat doar pe experți, a ignorat chiar și experimentele sale. Testase parașuta cu manechine, a sărit el de la 9 m în fân și s-a prăbușit, de la 6 m fără fân, rupându-și piciorul. Se agățase de ideea lui nebunească în ciuda dovezilor și sfaturilor primite.

  Astfel, Franz Reichelt sare din turnul Eiffel căzând în gol vreme de patru secunde accelerând constant până la 90 de km/h, provocând un nor de praf. Impactul i-a curmat viața pe loc.

  Uneori devenim atât de înverșunați încât dorința noastră se transformă în patimă, iar când cineva ne spune ceva important, ignorăm sfaturile, presupunând că sunt pentru altcineva.

  Te expui unui mare pericol atunci când ignori un mesaj important care îți poate salva viața. Nu te lăsa păcălit de tentațiile păcatului! Nu sări!

  Bobi Ciocârlan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

  Nu sări! - 2020. Căci mândria inimii tale te-a dus în rătăcire, pe tine, care locuiești în crăpăturile stâncilor, și domnești în înălțime; de aceea, tu zici în tine însuți: "Cine mă va arunca la pământ?" (Obadia 1:3)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.