Nu sări!

Căci mândria inimii tale te-a dus în rătăcire, pe tine, care locuiești în crăpăturile stâncilor, și domnești în înălțime; de aceea, tu zici în tine însuți: „Cine mă va arunca la pământ?” (Obadia 1:3)

Pe data de 22 feb. 1911, Gaston Hervieu a urcat în turnul Eiffel pentru a testa noua parașută. A verificat puterea și direcția vântului, a tras cu putere aer în piept și a început testul. Parașuta de mătase se umplu cu aer după care pluti în siguranță spre pământ. Hervieu nu a sărit cu parașuta, ci a folosit un manechin cu o greutate de 75 kg.

Pentru Franz Reichelt acest lucru a fost revoltător și l-a acuzat pe Hervieu că nu este normal să folosești un manechin. El era un croitor austriac ce și-a creat o parașută după cum a gândit el că ar fi bine.

Pe data de 4 feb. 1912, acesta sosește la turnul Eiffel pentru a conduce propriul experiment, declarând: „Sunt atât de sigur de parașuta mea încât voi sări chiar eu cu ea.”

Gaston Hervieu a ieșit din mulțime și a încercat să îl oprească spunându-i că sunt câteva probleme tehnice care vor duce la eșec, însă Reichelt a plecat spre vârful turnului sfidându-i sfaturile.

La confecționarea unei parașute moderne se folosesc 65 m² de material și trebuie să se deschidă la peste 76 m înălțime. Parașuta lui Reichelt folosea mai puțin de 33m² de material și el a deschis-o la 57 m. Nu avea nici suprafața necesară, nici altitudinea pentru a efectua un salt de succes.

De același autor

Darul pocăinței

Motivația iubirii

În afară de Hervieu și un grup de experți i-au spus: „Suprafața parașutei este prea mică. O să îți rupi gâtul.”

Reichelt nu i-a ignorat doar pe experți, a ignorat chiar și experimentele sale. Testase parașuta cu manechine, a sărit el de la 9 m în fân și s-a prăbușit, de la 6 m fără fân, rupându-și piciorul. Se agățase de ideea lui nebunească în ciuda dovezilor și sfaturilor primite.

Astfel, Franz Reichelt sare din turnul Eiffel căzând în gol vreme de patru secunde accelerând constant până la 90 de km/h, provocând un nor de praf. Impactul i-a curmat viața pe loc.

Uneori devenim atât de înverșunați încât dorința noastră se transformă în patimă, iar când cineva ne spune ceva important, ignorăm sfaturile, presupunând că sunt pentru altcineva.

Te expui unui mare pericol atunci când ignori un mesaj important care îți poate salva viața. Nu te lăsa păcălit de tentațiile păcatului! Nu sări!

Bobi Ciocârlan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

1 comentariu
  1. CAROLZEINAS spune

    Atunci când ne încrede in propriile noastre puteri de fiecare dată eșuăm de aceea trebuie să ne rugăm la Tatăl nostru ceresc sa ne ajute sa ne ridicam și să ne rugăm,să lăsăm orgoliile noastre pământești caci ce la noi nu este cu putinta la El este totul cu putință. DOmnul să ne ajute să ajungem la desăvârșirea SA.AMIN

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Nu sări! - Devotional explo. Căci mândria inimii tale te-a dus în rătăcire, pe tine, care locuiești în crăpăturile stâncilor, și domnești în înălțime; de aceea, tu zici în tine însuți: "Cine mă va arunca la pământ?" (Obadia 1:3) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.