Nu sări!

Căci mândria inimii tale te-a dus în rătăcire, pe tine, care locuiești în crăpăturile stâncilor, și domnești în înălțime; de aceea, tu zici în tine însuți: „Cine mă va arunca la pământ?” (Obadia 1:3)

Pe data de 22 feb. 1911, Gaston Hervieu a urcat în turnul Eiffel pentru a testa noua parașută. A verificat puterea și direcția vântului, a tras cu putere aer în piept și a început testul. Parașuta de mătase se umplu cu aer după care pluti în siguranță spre pământ. Hervieu nu a sărit cu parașuta, ci a folosit un manechin cu o greutate de 75 kg.

Pentru Franz Reichelt acest lucru a fost revoltător și l-a acuzat pe Hervieu că nu este normal să folosești un manechin. El era un croitor austriac ce și-a creat o parașută după cum a gândit el că ar fi bine.

Pe data de 4 feb. 1912, acesta sosește la turnul Eiffel pentru a conduce propriul experiment, declarând: „Sunt atât de sigur de parașuta mea încât voi sări chiar eu cu ea.”

Gaston Hervieu a ieșit din mulțime și a încercat să îl oprească spunându-i că sunt câteva probleme tehnice care vor duce la eșec, însă Reichelt a plecat spre vârful turnului sfidându-i sfaturile.

La confecționarea unei parașute moderne se folosesc 65 m² de material și trebuie să se deschidă la peste 76 m înălțime. Parașuta lui Reichelt folosea mai puțin de 33m² de material și el a deschis-o la 57 m. Nu avea nici suprafața necesară, nici altitudinea pentru a efectua un salt de succes.

În afară de Hervieu și un grup de experți i-au spus: „Suprafața parașutei este prea mică. O să îți rupi gâtul.”

Reichelt nu i-a ignorat doar pe experți, a ignorat chiar și experimentele sale. Testase parașuta cu manechine, a sărit el de la 9 m în fân și s-a prăbușit, de la 6 m fără fân, rupându-și piciorul. Se agățase de ideea lui nebunească în ciuda dovezilor și sfaturilor primite.

Astfel, Franz Reichelt sare din turnul Eiffel căzând în gol vreme de patru secunde accelerând constant până la 90 de km/h, provocând un nor de praf. Impactul i-a curmat viața pe loc.

Uneori devenim atât de înverșunați încât dorința noastră se transformă în patimă, iar când cineva ne spune ceva important, ignorăm sfaturile, presupunând că sunt pentru altcineva.

Te expui unui mare pericol atunci când ignori un mesaj important care îți poate salva viața. Nu te lăsa păcălit de tentațiile păcatului! Nu sări!

Bobi Ciocârlan, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor