Articolul precedentBăiatul mulțumit
  Articolul următorO să revii în septembrie

  Felinar și drojdii

  În vremea aceea, voi scormoni Ierusalimul cu felinare, și voi pedepsi pe toți oamenii cari se bizuiesc pe drojdiile lor, și zic în inima lor: „Domnul nu va face nici bine nici rău!` (Țefania 1:12)

  Vă relatez una dintre cele mai amuzante întâmplări care evidențiază lipsa de hotărâre a omului. Sunt deja mulți ani de când, aflat în vacanță la părinții mei, am primit vizita unui băiat mai mic pe care o să-l numesc Daniel. Eram afară, în fața ușii deschise a bucătăriei. Pe masa…o grămadă de bunătăți (dulci!) foarte ispititoare. La vederea lor, ochii lui Daniel au început să sclipească și lăsându-se purtat de poftă, era le punctul de a se înfrupta când…apare în scenă tata. Daniel nu știa că regula casei era că înainte de platoul cu prăjituri trebuie să treci examenul farfuriei cu mâncare. Văzând că se ajunge greu la prăjitură Daniel a spus implacabil – „Am chezut că mi foame, da’ mi numa’ sete”. Și s-a mulțumit cu un pahar de apă.

  Adesea, oamenii își construiesc percepții greșite despre Dumnezeu. Pentru a te păstra „bun” e nevoie să lupți, să ieși din zona de confort, să mănânci și ciorba de fasole (care în mintea ta nu e la fel de gustoasă ca prăjitura). Pentru a vedea „binele lui Dumnezeu” trebuie să renunți la pretenția ta că știi mai bine, că te descurci singur (acestea sunt drojdiile din verset). Drojdiile nu sătură! Doar amăgesc mintea! Ai grijă astăzi la influențele asupra minții tale. Lasă „felinarul” lui Dumnezeu (Biblia, vocea Duhului Sfânt în conștiința ta) să scormonească tot ce e nedumnezeiesc. EL este implicat în viața ta, chiar și când nu ai timp sau nu vrei să vezi lucrul acesta.

  Gustă și vei vedea cât bine face Dumnezeu!

  Adrian Dorgo, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

  Felinar și drojdii - 2020. În vremea aceea, voi scormoni Ierusalimul cu felinare, și voi pedepsi pe toți oamenii cari se bizuiesc pe drojdiile lor, și zic în inima lor: "Domnul nu va face nici bine nici rău!` (Țefania 1:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...