Articolul precedentFelinar și drojdii
  Articolul următorZiua și ceasul

  Binecuvântarea

  Semănați mult, și strângeți puțin, mâncați, și tot nu vă săturați, beți, și tot nu vă potoliți setea, vă îmbrăcați, și tot nu vă este cald; și cine câștigă o simbrie, o pune într-o pungă spartă! Așa vorbește Domnul oștirilor: „Uitați-vă cu băgare de seamă la căile voastre! (Hagai 1:6,7)

  La prima vedere textul de astăzi este foarte descurajant. Aici ne sunt prezentați niște oamenii care fac de toate, dar nu se vede nimic în urma lor. Ce trist!

  Însă haideți să vedem contextul. Poporul lui Iuda era ocupat cu treburile vieții. Fiecare își vedea de lucrul său, de viața lui, aparent ne deranjând pe nimeni.

  La începutul capitolului Dumnezeu îi avertizează că ceea ce fac ei, fac fără El. Cuvintele repetate din versetele 5 și 8: „Uitați-vă cu băgare de seamă la căile voastre!” arată cât de important este ca acest popor să se întoarcă la calea cea dreaptă. Adică, lucrurile pe care le întocmesc, să le facă cu Dumnezeu și sub îndrumarea Lui.

  Partea bună este că oamenii ascultă avertizarea primită prin profet și, împreună cu marele preot, se tem de Domnul și făgăduiesc ascultare. Atunci și Domnul la făgăduiește că va fi cu ei.

  De la acel moment oamenilor încep să le meargă lucrurile mai bine, iar cea mai mare realizare a fost „lucrul în Casa Domnului oștirilor”.

  Odată refăcută „Casa Domnului”, poporul a văzut împlinită făgăduința Domnului. Recolta a fost mare, au avut grâu, untdelemn, must și vite. Lucrul mâinilor lor a fost binecuvântat.

  Oare ni se întâmplă la fel și nouă astăzi? Nu cumva tot timpul suntem ocupați, dar nu se vede nimic în urma noastră? Pot să nu fie lucrurile pe care le facem după voia lui Dumnezeu?

  Să ne lăsăm călăuziți de Dumnezeu în lucrurile pe care le vom realiza azi, fie mari, fie mici, iar binecuvântarea Lui să se vadă în toate.

  Ajută-ne Doamne să lucrăm după voia Ta, spre binele nostru. Amin!

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Binecuvântarea - 2020. Semănați mult, și strângeți puțin, mâncați, și tot nu vă săturați, beți, și tot nu vă potoliți setea, vă îmbrăcați, și tot nu vă este cald; și cine câștigă o simbrie, o pune într-o pungă spartă! Așa vorbește Domnul oștirilor: "Uitați-vă cu băgare de seamă la căile voastre! (Hagai 1:6,7)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...