Articolul precedentBinecuvântarea
  Articolul următorAfecțiune frățească

  Noua poruncă te urcă!

  Iată ce trebuie să faceți: Fiecare să spună aproapelui său adevărul; judecați în porțile voastre după adevăr și în vederea păcii; niciunul să nu gândească în inima lui rău împotriva aproapelui său, și nici să nu iubiți jurământul strâmb! Căci toate lucrurile acestea Eu le urăsc, zice Domnul.” (Zaharia 8:16,17)

  Pinocchio nu e doar o poveste, e o realitate. Nu ți se întâmplă, atunci când vrei să denaturezi sau să ascunzi adevărul (ca să nu zic că, de fapt, încalci o poruncă divină!) și ești pus față în față cu faptele, că parcă-ți iau foc urechile sau obrajii? Inima pare că vrea să-și ia zborul. Sau poate ai alte simptome, dar cu siguranță nu te simți conformabil. Chiar pe acest principiu este construit detectorul de minciuni. Trupul ne trădează, deși firea se vrea fermă în închipuirile minții noastre păcătoase.

  Dumnezeu chiar vrea să fim într-o stare de bine, de liniște, iar dobândirea acesteia nu ține decât de noi. „În vederea păcii – spune adevărul aproapelui tău!”

  Cred că cei mai apropiați, încă, de voi sunt părinții. De câte ori ai vrut să te îndreptățești înaintea lor? De fiecare dată Isus a suspinat și păcatul tău a durut.

  Să știți că minciuna este soră bună cu furtul: dacă nu de lucruri, de timp și sentimente. Câtă imaginație trebuie să ai ca să poți fabrica, mereu și mereu, scenarii care să dovedească ascunzișurile tale! Și dacă minciuna are picioare scurte, adevărul are picioroange: el te ridică deasupra oamenilor, te învață și te onorează cu statutul meritat de cinstit!

  Nu-ți lăsa inima pradă gândurilor otrăvite, nu iubi bârfa și clevetirea, nicidecum nu jura strâmb. Nu-l întrista pe Dumnezeu supărându-ți aproapele. Nu continua în a aduna cărbuni aprinși peste sufletul tău. Chiar nu merită, pentru că alunecarea și căderea vor fi din ce în ce mai mari și mai dureroase. Stai drept înaintea gândurilor și faptelor tale. Fii un avocat al adevărului, oricare ar fi el, și ești mesagerul cerului!

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Noua poruncă te urcă! - 2020. Iată ce trebuie să faceți: Fiecare să spună aproapelui său adevărul; judecați în porțile voastre după adevăr și în vederea păcii; niciunul să nu gândească în inima lui rău împotriva aproapelui său, și nici să nu iubiți jurământul strâmb! Căci toate lucrurile acestea Eu le urăsc, zice Domnul." (Zaharia 8:16,17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...