Articolul precedentNoua poruncă te urcă!
  Articolul următorCultură și religie

  Comunică responsabil!

  Atunci și cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta, și a ascultat; și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, și cinstesc Numele Lui. (Maleahi 3:16)

  Trăim în era tehnologiei, și asta ne influențează viața mai mult decât credem sau gândim, fie că ne dăm seama, fie că nu. Deși aceasta a adus o mulțime de beneficii, ușurând chiar și munca în multe domenii, tehnologia a adus și multe inconveniente. Ia-ți timp astăzi să identifici unele dintre ele, și apoi fă ceva în privința aceasta. Pe unul ți-l prezint eu.

  Hai să vorbim puțin despre smartphone. Nu-i așa că petreci destul de mult timp pe el? E așa de atractiv la orice ora din zi și din noapte. Spune-mi primul lucru pe care îl faci dimineața – nu-i așa că deblochezi telefonul să vezi dacă ai vreo notificare? Dar ultimul lucru înainte de culcare? Nu te grăbi, e un pic diferit. De data asta îl blochezi după ce ai văzut ca nu mai ai nici o notificare.

  Pe lângă multe beneficii, smartphone-ul, ”prietenul meu și al tău”, a dus la o mare pierdere. Scopul telefonului, de la bun început a fost de a îmbunătății comunicarea. Și a reușit acest lucru în mare parte. Însă paradoxal, tot el a dus și la pierderea comunicării. Ca să înțelegi mai bine îți mai prezint o situație: ieși la un restaurant cu prietenii/familia, comandați fiecare și apoi ce faceți în timp ce așteptați comanda?!…serviți un pic de facebook, instagram etc.

  Da, smartphone-ul poate duce la înstrăinare. Astăzi avem rețele sociale, însă am uitat să vorbim față în față. Chiar și când suntem împreună, vorbim tot în mediul virtual. Nu mai știm să comunicăm cu adevărat. Multe discuții au loc în timp ce unul dintre parteneri face altceva – caută ceva pe internet, urmărește ultimele postări pe facebook etc. Textul de astăzi vorbește despre binecuvântarea comunicării directe. ”Cei ce se tem de Domnul” vorbesc adesea unul cu altul. Și e interesant un lucru: Domnul ia aminte de fiecare dată când fac lucrul acesta, ascultă și El conversația noastră. Mai mult decât atât, orice discuție (chiar și cele de pe rețelele sociale) sunt notate într-o carte de aducere aminte. Cât de responsabil ar trebui să mă facă acest lucru cu privire la discuțiile pe care le port.

  De azi înainte te provoc la vorbă față în față. Comunică responsabil!

  Țepuș Beniamin, Conducător de Club – Conferința Oltenia

  Comunică responsabil! - 2020. Atunci și cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta, și a ascultat; și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, și cinstesc Numele Lui. (Maleahi 3:16)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...