Comunică responsabil!

Atunci și cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta, și a ascultat; și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, și cinstesc Numele Lui. (Maleahi 3:16)

Trăim în era tehnologiei, și asta ne influențează viața mai mult decât credem sau gândim, fie că ne dăm seama, fie că nu. Deși aceasta a adus o mulțime de beneficii, ușurând chiar și munca în multe domenii, tehnologia a adus și multe inconveniente. Ia-ți timp astăzi să identifici unele dintre ele, și apoi fă ceva în privința aceasta. Pe unul ți-l prezint eu.

Hai să vorbim puțin despre smartphone. Nu-i așa că petreci destul de mult timp pe el? E așa de atractiv la orice ora din zi și din noapte. Spune-mi primul lucru pe care îl faci dimineața – nu-i așa că deblochezi telefonul să vezi dacă ai vreo notificare? Dar ultimul lucru înainte de culcare? Nu te grăbi, e un pic diferit. De data asta îl blochezi după ce ai văzut ca nu mai ai nici o notificare.

Pe lângă multe beneficii, smartphone-ul, ”prietenul meu și al tău”, a dus la o mare pierdere. Scopul telefonului, de la bun început a fost de a îmbunătății comunicarea. Și a reușit acest lucru în mare parte. Însă paradoxal, tot el a dus și la pierderea comunicării. Ca să înțelegi mai bine îți mai prezint o situație: ieși la un restaurant cu prietenii/familia, comandați fiecare și apoi ce faceți în timp ce așteptați comanda?!…serviți un pic de facebook, instagram etc.

Da, smartphone-ul poate duce la înstrăinare. Astăzi avem rețele sociale, însă am uitat să vorbim față în față. Chiar și când suntem împreună, vorbim tot în mediul virtual. Nu mai știm să comunicăm cu adevărat. Multe discuții au loc în timp ce unul dintre parteneri face altceva – caută ceva pe internet, urmărește ultimele postări pe facebook etc. Textul de astăzi vorbește despre binecuvântarea comunicării directe. ”Cei ce se tem de Domnul” vorbesc adesea unul cu altul. Și e interesant un lucru: Domnul ia aminte de fiecare dată când fac lucrul acesta, ascultă și El conversația noastră. Mai mult decât atât, orice discuție (chiar și cele de pe rețelele sociale) sunt notate într-o carte de aducere aminte. Cât de responsabil ar trebui să mă facă acest lucru cu privire la discuțiile pe care le port.

De azi înainte te provoc la vorbă față în față. Comunică responsabil!

Țepuș Beniamin, Conducător de Club – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor