Articolul precedentComunică responsabil!
  Articolul următorSuccesul nu este o întâmplare

  De la Eva la Maria

  Îngerul i-a zis: „Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. (Luca 1:30)

  Odată cu părăsirea Edenului, fiecare femeie din poporului lui Dumnezeu nutrea în adâncul sufletului o dorință: ”Nu cumva voi fi eu mama Salvatorului planetei, așa cum a promis Dumnezeu? Nu cumva prin mine se va împlini profeția despre ”sămânța”, care va zdrobi capul șarpelui?”

  Au trecut multe generații și nimic nu se întâmpla. Patru mii de ani au trecut de la Eva la Maria. De-a lungul timpului, în inima fiecărei femei israelite se păstra speranța ca va da naștere unui Eliberator, Mântuitor, Cineva care va zdrobi Șarpele.

  Ocazia a trecut nefructificată pe lângă o mulțime de mame. În genealogia lui Isus din Matei 1 sunt amintite multe nume sonore: Sara, Rebeca, Rahela, Tamar, Rut, Batșeba. Toate trăiau cu speranța că ceva special se va întâmpla prin ele.

  Apoi, cu 700 ani înainte de Hristos, Dumnezeu reaprinde această speranță prin profetul Isaia: ”Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel care înseamnă Dumnezeu este cu noi” (Isaia 7:14). Cine este acea fecioară se întrebau tinerele israelite? Poate sunt eu!

  Deși evrei cunoșteau această promisiune, atunci când după mii de ani de așteptare ea se împlinește, toți sunt șocați. Oare cum îi priveau cei din jur pe Maria și Iosif, doi tineri care spuneau că au fost ”cuminți”, dar totuși burta Mariei creștea din zi în zi? Cum se împăcau cei doi termeni, de ”fecioară” și ”însărcinată”?

  Ellen White comentează că cei rău intenționați au folosit nașterea lui Isus ca un motiv serios de acuzare: ”Noi nu suntem copii născuți din desfrânare; avem un singur Tată, pe Dumnezeu”. Cuvintele acestea, ca aluzie la împrejurările nașterii Sale, intenționau să fie ca un atac împotriva lui Hristos în fața acelora care începuseră să creadă în El.” HLL 467

  ”Iar pentru că nașterea Lui fusese neînțeleasă, căutau să strecoare ideea că ar exista îndoieli cu privire la legitimitatea ei, prezentând astfel împrejurările omenești ale nașterii Lui ca o pată asupra vieții Sale.” HLL 387

  Nu i-a fost ușor Mariei să audă astfel de acuzații, dar împrejurările nașterii lui Isus au fost suficiente pentru a rămâne tare până la capăt.

  Pe tine ce te ține credincios până la revenirea lui Isus?

  Florea Daniel, Pastor – Conferința Muntenia

  De la Eva la Maria - 2020. Îngerul i-a zis: "Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. (Luca 1:30)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...