De la Eva la Maria

Îngerul i-a zis: „Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. (Luca 1:30)

Odată cu părăsirea Edenului, fiecare femeie din poporului lui Dumnezeu nutrea în adâncul sufletului o dorință: ”Nu cumva voi fi eu mama Salvatorului planetei, așa cum a promis Dumnezeu? Nu cumva prin mine se va împlini profeția despre ”sămânța”, care va zdrobi capul șarpelui?”

Au trecut multe generații și nimic nu se întâmpla. Patru mii de ani au trecut de la Eva la Maria. De-a lungul timpului, în inima fiecărei femei israelite se păstra speranța ca va da naștere unui Eliberator, Mântuitor, Cineva care va zdrobi Șarpele.

Ocazia a trecut nefructificată pe lângă o mulțime de mame. În genealogia lui Isus din Matei 1 sunt amintite multe nume sonore: Sara, Rebeca, Rahela, Tamar, Rut, Batșeba. Toate trăiau cu speranța că ceva special se va întâmpla prin ele.

Apoi, cu 700 ani înainte de Hristos, Dumnezeu reaprinde această speranță prin profetul Isaia: ”Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel care înseamnă Dumnezeu este cu noi” (Isaia 7:14). Cine este acea fecioară se întrebau tinerele israelite? Poate sunt eu!

De același autor

Darul pocăinței

Motivația iubirii

Deși evrei cunoșteau această promisiune, atunci când după mii de ani de așteptare ea se împlinește, toți sunt șocați. Oare cum îi priveau cei din jur pe Maria și Iosif, doi tineri care spuneau că au fost ”cuminți”, dar totuși burta Mariei creștea din zi în zi? Cum se împăcau cei doi termeni, de ”fecioară” și ”însărcinată”?

Ellen White comentează că cei rău intenționați au folosit nașterea lui Isus ca un motiv serios de acuzare: ”Noi nu suntem copii născuți din desfrânare; avem un singur Tată, pe Dumnezeu”. Cuvintele acestea, ca aluzie la împrejurările nașterii Sale, intenționau să fie ca un atac împotriva lui Hristos în fața acelora care începuseră să creadă în El.” HLL 467

”Iar pentru că nașterea Lui fusese neînțeleasă, căutau să strecoare ideea că ar exista îndoieli cu privire la legitimitatea ei, prezentând astfel împrejurările omenești ale nașterii Lui ca o pată asupra vieții Sale.” HLL 387

Nu i-a fost ușor Mariei să audă astfel de acuzații, dar împrejurările nașterii lui Isus au fost suficiente pentru a rămâne tare până la capăt.

Pe tine ce te ține credincios până la revenirea lui Isus?

Florea Daniel, Pastor – Conferința Muntenia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

De la Eva la Maria - Devotional explo. Îngerul i-a zis: "Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. (Luca 1:30) pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.