Facă-se voia Ta

Maria a zis: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Și îngerul a plecat de la ea. (Luca 1:38)

Am fost odată martor la o scenă foarte stânjenitoare într-un supermarket. O familie care venise la cumpărături îl pusese în coș, printre produse și pe băiețelul lor care avea după câte mi-am dat seama în jur de 3 ani. Nu i-aș fi remarcat din mulțimea de cumpărători dacă puștiul nu m-ar fi ajutat s-o fac cu niște țipete isterice, de credeai că te afli pe ulițele Betleemului în noaptea în care Irod poruncise uciderea copiilor. Cred că intuiești ce se întâmplase. Trecând prin fața raftului cu jucării, băiatul văzuse ceva ce își dorea foarte, foarte mult. Atât de mult încât începuse să dea din mâini și din picioare, să strige și chiar să arunce cu produsele din coș în ceilalți cumpărători. Părinții lui mureau de rușine fiind foarte stânjeniți de privirile insistente ale celorlalți, dar toate eforturile lor de a-l liniști rămâneau fără niciun rezultat. Roșind de rușinea acestor părinți, m-am îndepărtat gândindu-mă la acel băiat și la ambiția lui fără limite.

Oare este atât de greu să accepți sfatul și decizia înțeleaptă a părinților? Uneori copiii nu reușesc să înțeleagă unele lucruri, dar încrederea pe care o au în părinții lor îi face să accepte ceea ce nu pot înțelege. Exact așa cum a făcut Maria. Îngerul îi spusese că va naște un fiu care va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. Cine ar putea înțelege așa ceva? Este cea mai mare taină a istoriei neînțeleasă încă de nimeni, și totuși atitudinea Mariei este surprinzătoare. Ea spune cam așa: „E foarte ciudat ce spui, eu nu sunt căsătorită, dar chiar dacă nu înțeleg, sunt la dispoziția ta Doamne!” Este cea mai înțeleaptă atitudine. Într-o lume în care toți se revoltă, protestează și se luptă, exploratorii sunt copii care spun ca Maria: „Facă-mi-se după cuvintele Tale, Doamne!” 

Spune și tu astăzi aceste cuvinte!

Dorin Cristea, Director Tineret Conferință – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor