Articolul precedentDe la Eva la Maria
  Articolul următorMicrofoane pentru nebuni

  Facă-se voia Ta

  Maria a zis: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Și îngerul a plecat de la ea. (Luca 1:38)

  Am fost odată martor la o scenă foarte stânjenitoare într-un supermarket. O familie care venise la cumpărături îl pusese în coș, printre produse și pe băiețelul lor care avea după câte mi-am dat seama în jur de 3 ani. Nu i-aș fi remarcat din mulțimea de cumpărători dacă puștiul nu m-ar fi ajutat s-o fac cu niște țipete isterice, de credeai că te afli pe ulițele Betleemului în noaptea în care Irod poruncise uciderea copiilor. Cred că intuiești ce se întâmplase. Trecând prin fața raftului cu jucării, băiatul văzuse ceva ce își dorea foarte, foarte mult. Atât de mult încât începuse să dea din mâini și din picioare, să strige și chiar să arunce cu produsele din coș în ceilalți cumpărători. Părinții lui mureau de rușine fiind foarte stânjeniți de privirile insistente ale celorlalți, dar toate eforturile lor de a-l liniști rămâneau fără niciun rezultat. Roșind de rușinea acestor părinți, m-am îndepărtat gândindu-mă la acel băiat și la ambiția lui fără limite.

  Oare este atât de greu să accepți sfatul și decizia înțeleaptă a părinților? Uneori copiii nu reușesc să înțeleagă unele lucruri, dar încrederea pe care o au în părinții lor îi face să accepte ceea ce nu pot înțelege. Exact așa cum a făcut Maria. Îngerul îi spusese că va naște un fiu care va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. Cine ar putea înțelege așa ceva? Este cea mai mare taină a istoriei neînțeleasă încă de nimeni, și totuși atitudinea Mariei este surprinzătoare. Ea spune cam așa: „E foarte ciudat ce spui, eu nu sunt căsătorită, dar chiar dacă nu înțeleg, sunt la dispoziția ta Doamne!” Este cea mai înțeleaptă atitudine. Într-o lume în care toți se revoltă, protestează și se luptă, exploratorii sunt copii care spun ca Maria: „Facă-mi-se după cuvintele Tale, Doamne!” 

  Spune și tu astăzi aceste cuvinte!

  Dorin Cristea, Director Tineret Conferință – Conferința Moldova

  Facă-se voia Ta - 2020. Maria a zis: "Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!" Și îngerul a plecat de la ea. (Luca 1:38)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...