Articolul precedentFacă-se voia Ta
  Articolul următorDrumul nostru spre Damasc

  Copil de Împărat

  Mama lui a zis slugilor: „Să faceți orice vă va zice”. (Ioan 2:5)

  Ce le-a zis Isus slujitorilor să facă? Isus le-a zis: „Umpleți vasele acestea cu apă.” Acolo erau șase vase de piatră … și în fiecare vas încăpeau câte două sau trei vedre. Și le-au umplut până sus.

  Vadră sau măsură (greacă: metretes ) avea între 38-40 litri, iar 2-3 măsuri aveau 75-115 litri. Să umpli până sus 6 vase de piatră, înseamnă să cari peste 600 litri de apă. Când a fost ultima dată de ai făcut asemenea efort? Ai cărat vreodată apă cu găleata pentru bunici la țară? Sau ți-aduci aminte când ai cărat apă în tabără fie pentru spălat vase sau pentru alte treburi?

  Râșnov, Tabăra Explo Nicodim, 24.07.2009, este data în care capelanul taberei B.S. și directorul taberei T.M. împreună cu alți prieteni au umplut multe vase (bidoane) și au cărat mulți litri de apă pentru a umple un bazin gonflabil pentru botez. A doua zi, în Sabat, s-a produs minunea pentru mine și pentru G.D. Prin botezul cu apă am făcut legământ public cu Dumnezeu în fața a peste 200 de martori, exploratori, rude, prieteni. Pot spune public, sunt copil de Împărat.

  Minunea transformării apei în vin la Nunta din Cana Galileei este prima minune a lui Isus, consemnată în Evanghelia după Ioan. Minunea poate că nu ar mai fi fost făcută dacă slujitorii nu ar fi ascultat sfatul mamei lui Isus și nu ar fi făcut ce le-a zis El.

  Apa este o substanță absolut indispensabilă vieții, fără ea nu am putea să trăim. Pentru sănătatea ta, bea cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi, acesta este sfatul medicului pentru cât vom trăi pe pământul acesta.

  Sfatul Marelui Medic, Isus [Apa Vieții], pentru viața veșnică de pe Noul Pământ este în Ioan 7:37, 38: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie.”

  „Umpleți vasele cu apă le-a zis Isus … și le-au umplut până sus”.

  Umple-ți și tu tot timpul cu Isus, ascultă-L și să faci orice îți va zice, pentru că El te cunoaște, știe când stai jos și când te ridici, când umbli și când te culci. Astfel minunea se va produce și în viața ta, caracterul tău va fi după voia Sa, la fel după cum ai fost și creat, după chipul și asemănarea Sa, copil de Împărat.

  Pentru Domnul, …

  …, gata oricând!

  Gherghiță Adrian-Mihăiță, Capelan Explo Zona Prahova – Conferința Muntenia

  Copil de Împărat - 2020. Mama lui a zis slugilor: "Să faceți orice vă va zice". (Ioan 2:5)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...