Articolul precedentCopil de Împărat
  Articolul următorIntoxicare în masă

  Respirația sufletului

  Toți aceștia stăruiau cu un cuget în rugăciune și în cereri, împreună cu femeile, și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui. (Fapte 1:14)

  Atunci când citim acest verset, ne punem întrebarea: cine sunt „toți aceștia”? În versetul anterior aflăm răspunsul la întrebare, erau cei 11 ucenici rămași… Ei, pe care mai odinioară, Învățătorul lor i-a învățat cum să se roage.

  În decursul celor trei ani și jumătate, ucenicii au avut posibilitatea de a vedea cum acționează Domnul lor și „printr-o legătură personală și trăire laolaltă, Hristos i-a instruit pentru lucrarea Sa. El le descoperea tainele Împărăției lui Dumnezeu.” (…) „În îmbulzeala străzilor, pe malul lacului, în singurătatea pustiului, ei erau cu El. L-au văzut în fiecare fază a vieții”. – FA17.2

  După ce ucenicii au primit asigurarea că Domnul lor „va veni în același fel” cum L-au văzut „mergând la cer”, s-au întors acasă în odaia lor de sus și „stăruiau cu un cuget în rugăciune.”

  Îmi place modul lor de a reacționa și de a acționa. N-au fugit repede la cumpărături sau la vecini, ci dorința inimii lor a fost de a se ruga stăruitor, de a fi, prin rugăciune, în comuniune cu Domnul lor. Nu e greu să ne dăm seama că rugăciunea era foarte importantă pentru ei. Dar rugăciunea și susținerea prin a fi împreună erau importante și pentru rudele cele mai apropiate ale Celui pe care Îl iubeau, pentru mama și frații lui Isus.

  Cu trecerea anilor, am observat și eu, mai ales când parcurgeam calea presărată cu greutăți, cât de binevenite erau rugăciunile, încurajările, și gândurile bune pe care mi le transmiteau prietenii mei. Cât de frumos a fost să realizez că nu eram singură, că aveam pe Cineva care se îngrijea și prin prietenii mei, de tot ceea ce avea nevoie sufletul meu însetat.

  Dragul meu explorator, orice te-ar necăji, poate chiar și probleme cărora nu le găsești rezolvare, nu te lupta de unul singur, ai încredere că în Isus poți afla vindecare, mângâiere…” Invitația Sa este: „Veniți la Mine!”

  Oricare ar fi temerile și încercările voastre, aduceți cazul vostru înaintea Domnului.” HLL, 329

  Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Respirația sufletului - 2020. Toți aceștia stăruiau cu un cuget în rugăciune și în cereri, împreună cu femeile, și cu Maria, mama lui Isus, și cu frații Lui. (Fapte 1:14)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...