Articolul precedentRespirația sufletului
  Articolul următorCu îndoiala ce e de făcut?

  Cum arată visul?

  Maria păstra toate cuvintele acelea, și se gândea la ele în inima ei. (Luca 2:19)

  Încă din primele luni de viață facem cunoștință cu universul gândurilor, unul dintre cele mai vaste domenii ale vieții.

  Visele noastre sunt alcătuite din imagini care rămân stocate în memoria noastră. Acestea revin în timpul somnului sub forma unor combinații de imagini, obiecte și acțiuni. Arhiva din care creierul ia aceste fișiere este propria noastră memorie sau gândurile care ne preocupă de obicei. Așa se face că înaintea unui examen important sau a unui eveniment așteptat visăm lucruri legate de acel eveniment.

  Te-ai întrebat însă vreodată cum arată visele oamenilor orbi? Ce se află în arhiva memoriei lor? Pentru noi un scaun este un scaun atât în realitate cât și în vis. Niciodată nu visam un scaun sub forma unui copac! Dar oamenii lipsiți de vedere, pur și simplu nu știu cum arată obiectele. Toate reprezentările mentale pe care și le fac despre lumea din jurul lor sunt foarte confuze și lipsite de formă și culoare. Cum îi spui unui orb că cerul e albastru. Ce e aia „albastru”? Pentru cei care și-au pierdut vederea printr-un accident sau printr-o boală, mai există șanse să-și amintească frânturi despre cum arăta lumea din jurul lor, dar pentru cineva care s-a născut orb, acest lucru este imposibil. Acești oameni nu au amintiri, cu excepția celor pe care și le pot închipui singuri. Luis Braille, cel care a inventat alfabetul care îi poartă numele, și-a pierdut vederea la vârsta de 3 ani în urma unui accident, iar toate amintirile pe care le-a avut în întreaga viață au fost legate de ceea ce a apucat să vadă până la această vârstă.

  Un om nu poate gândi sau visa decât acele lucruri care-l preocupă. Un copil care nu citește Cuvântul lui Dumnezeu este un om cu sufletul orb. El nu se poate gândi la Noul Pământ, la întâlnirea cu Isus, la pomul vieții sau la un concurs de tras la țintă cu praștia împreună cu David. Cele mai importante gânduri pe care le are sunt doar cele legate de jocuri, sport, examene, și alte preocupări obișnuite.

  Însă pentru un explorator, cele mai prețioase gânduri care pot fi păstrate în arhiva sufletului sunt cuvintele lui Dumnezeu.

  Gândește-te la ele și astăzi!

  Dorin Cristea, Director Tineret Conferință – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Continuă să fii bun

  Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este...

  „Să nu lași praful să se așeze pe Biblie”

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să...

  Marele Îndreptar

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să...

  Citește Biblia!

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să...

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...