Lungul nasului

  Dar Ioan căuta să-l oprească. „Eu” , zicea el” ,am trebuință să fiu botezat de Tine, și Tu vii la mine?” (Matei 3:14)

  Din când în când fiecare persoană are de îndeplinit o misiune specială. Ceva care merită ținut minte toată viața și mai ales povestit la nepoți. Modul cum îți îndeplinești acea misiune are legătură foarte strânsă cu caracterul.

  Una din poveștile amuzante dar plină de învățăminte pe care am auzit-o în timpul când satisfăceam stagiul militar era legată de întâlnirea dintre un soldat care avea misiunea de a păzi punctul control care este locul de acces în unitate și un colonel care era și comandatul unității. Cu puțin timp înainte de a avea loc întâlnirea ofițerul de serviciu din unitatea l-a rugat pe soldat să îl anunțe când vine comandatul. În mod normal de la poartă și până la birou comandatul avea de parcurs un drum de două sau trei minute. În acest timp soldatul ar fi trebuit să apeleze telefonic ofițerul de serviciu pentru al anunța despre venirea comandatului. Numai că soldatul nostru nu a înțeles foarte bine misiunea și în momentul în care a intrat colonelul pe poartă i-a transmis sec: „Domnule comandat, e de rău, v-a căutat ofițerul de serviciu!”

  Bineînțeles că soldatul nu a mai prins niciodată o misiune la fel de importantă, ofițerul de serviciu a avut un serviciu mai dificil, iar comandatul unității și-a pierdut ziua gândindu-se la neghiobia soldatului.
Scopul principal al lucrării lui Ioan Botezătorul era să pregătească lumea pentru a-L întâlni pe Isus, Mesia cel așteptat de veacuri. Orice altceva nu putea să fie pus alături de această misiune. Ioan știa lucrul acesta, iar textul pe care tocmai l-ai citit mai devreme arată că este corectă această afirmație.

  Cea mai corectă atitudine în față unei misiuni mai mare și mai puternică decât tine este să te consideri nevrednic de ea și să cauți prin smerenie să te ridici la nivelul ei. Doar prin smerenie poți să fii asigurat că nu vei îndeplini fără demnitate misiunea vieții tale. Popular asta înseamnă să-ți știi lungul nasului. Nu știu ce a pregătit Dumnezeu pentru tine să fie misiunea vieții tale, dar știu că ea există. Roagă-te astăzi să fii gata oricând pentru a îți îndeplini scopul pentru care Dumnezeu te-a adus la existență.

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

  Lungul nasului - 2020. Dar Ioan căuta să-l oprească. "Eu" , zicea el" ,am trebuință să fiu botezat de Tine, și Tu vii la mine?" (Matei 3:14)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...