Așteptare

  Ioan a chemat pe doi dintre ucenicii săi, și i-a trimis la Isus să-L întrebe: „Tu ești Acela care are să vină, sau să așteptăm pe altul?” (Luca 7:19)

  Urma să merg în prima tabără de exploratori unde să primesc cravata. O tabără la munte cu corturile. Am început să pregătesc bagajul, puțin câte puțin, cu o săptămână înainte. Mi-am cumpărat cele necesare. Cu o seară înainte de ziua plecării am declarat bagajul terminat. În dimineața următoare, ca o ultimă verificare, m-am uitat în oglindă. Însă m-am uitat „de două ori”, a doua oară m-am imaginat cu cravata de explorator la gât. M-am gândit eu: data viitoare când mă voi privi în această oglindă voi avea cu adevărat cravata la gât. Abia așteptam.

  În sfârșit, zilele în tabără treceau, dar nu se auzea pe nicăieri, de la nimeni de învestitură. Stătuserăm deja 5 zile în tabără, mai erau doar două și nici neam de momentul mult așteptat de mine.

  Deodată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, am fost treziți de fluierul de alarmă al ofițerului de serviciu. După puțin timp am fost anunțați: „Repede toată lumea la careu, s-a pierdut cineva, toată lumea la careu, repede”. Gândește-te cum am ieșit toți exploratorii noaptea din cort – fiecare cu sau fără lanternă, cu sau fără bocanci, cu sau fără geacă – printre funiile corturilor spre locul unde era adunarea.

  Da, din fericire, nu se întâmplase nimic rău, nu se pierduse nimeni. Însă surpriză: învestitura. Un moment special în miez de noapte mult așteptat.

  Cu siguranță, Ioan s-a pregătit mult pentru venirea lui Isus pe pământ. Dar oare de ce nu a fost sigur de El atunci când venise?

  Îți doresc ca astăzi să faci tot ce ține de tine, ca așteptarea revenirii lui Isus pe pământ, să fie o flacără vie în inima ta.

  Spune: „Vreau să fac voia Ta, Doamne”

  Facă Domnul ca așteptarea să fie cât mai scurtă.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Așteptare - 2020. Ioan a chemat pe doi dintre ucenicii săi, și i-a trimis la Isus să-L întrebe: "Tu ești Acela care are să vină, sau să așteptăm pe altul?" (Luca 7:19)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...