Așteptare

  Ioan a chemat pe doi dintre ucenicii săi, și i-a trimis la Isus să-L întrebe: „Tu ești Acela care are să vină, sau să așteptăm pe altul?” (Luca 7:19)

  Urma să merg în prima tabără de exploratori unde să primesc cravata. O tabără la munte cu corturile. Am început să pregătesc bagajul, puțin câte puțin, cu o săptămână înainte. Mi-am cumpărat cele necesare. Cu o seară înainte de ziua plecării am declarat bagajul terminat. În dimineața următoare, ca o ultimă verificare, m-am uitat în oglindă. Însă m-am uitat „de două ori”, a doua oară m-am imaginat cu cravata de explorator la gât. M-am gândit eu: data viitoare când mă voi privi în această oglindă voi avea cu adevărat cravata la gât. Abia așteptam.

  În sfârșit, zilele în tabără treceau, dar nu se auzea pe nicăieri, de la nimeni de învestitură. Stătuserăm deja 5 zile în tabără, mai erau doar două și nici neam de momentul mult așteptat de mine.

  Deodată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, am fost treziți de fluierul de alarmă al ofițerului de serviciu. După puțin timp am fost anunțați: „Repede toată lumea la careu, s-a pierdut cineva, toată lumea la careu, repede”. Gândește-te cum am ieșit toți exploratorii noaptea din cort – fiecare cu sau fără lanternă, cu sau fără bocanci, cu sau fără geacă – printre funiile corturilor spre locul unde era adunarea.

  Da, din fericire, nu se întâmplase nimic rău, nu se pierduse nimeni. Însă surpriză: învestitura. Un moment special în miez de noapte mult așteptat.

  Cu siguranță, Ioan s-a pregătit mult pentru venirea lui Isus pe pământ. Dar oare de ce nu a fost sigur de El atunci când venise?

  Îți doresc ca astăzi să faci tot ce ține de tine, ca așteptarea revenirii lui Isus pe pământ, să fie o flacără vie în inima ta.

  Spune: „Vreau să fac voia Ta, Doamne”

  Facă Domnul ca așteptarea să fie cât mai scurtă.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Așteptare - 2020. Ioan a chemat pe doi dintre ucenicii săi, și i-a trimis la Isus să-L întrebe: "Tu ești Acela care are să vină, sau să așteptăm pe altul?" (Luca 7:19)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Secretul biruinței

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...