Articolul precedentAșteptare
  Articolul următorPastori credincioși

  Te încumeți?

  „Doamne”, I-a răspuns Petru ” dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape”. (Matei 14:28)

  Totul era pregătit: check-in-ul făcut, lucrurile împachetate, bagajele închise. Un singur lucru lipsea – pașaportul cu viza de tranzit pe el. Și totuși, am plecat spre București.

  Toată după-masa am dat telefoane și am scris email-uri. Aflând toată povestea, prietena mea îmi spuse, „Carmen, încerci în zadar. Omul este în concediu, ambasada a fost închisă – pe atunci încă mai erau și ierni cu zăpadă – timpul e scurt, nu ai nicio șansă!”

  Eram conștientă de adevărul spuselor ei, dar mai știam ceva – credeam în Dumnezeu.

  Petru, la cuvântul Său a mers pe ape, cine a mai întâlnit așa ceva? Câte și mai câte situații extraordinare nu au avut loc în Biblie și nu numai?

  I-am prezentat credința mea și Dumnezeul meu prietenei mele, i-am spus că nu renunț până în ultima clipă. Deși era comodă și afară era frig, curiozitatea nu a lăsat-o pe prietena mea să rămână acasă. Am pornit împreună către ambasadă, am ajuns în fața ghișeului și ni s-a spus să așteptăm. Un domn a chemat liftul și a părăsit clădirea – am privit una la cealaltă și am gândit același lucru – oare tocmai am pierdut ultima ocazie de a primi ștampila necesară? Timpul trecea și ora zborului se apropia. După câteva minute interminabile, numele meu a fost strigat. M-am îndreptat către doamna din spatele geamului și am ascultat atentă vocea ei disprețuitoare: „Pentru viza de tranzit trebuie să aplicați cu cel puțin 7-8 zile în avans. Data viitoare aveți grijă să trimiteți actele din timp.” Ridicând actele i-am mulțumit și am deschis nerăbdătoare pașaportul. Ștampila era acolo. Primisem viza. Domnul mă chemase și puteam merge pe ape. I-am spus bucuroasă prietenei mele, „Vezi? Știam eu că Dumnezeu poate!” Zâmbetul și uimirea de pe chipul ei nu aveau nevoie de alte cuvinte. Mai erau trei ore până la decolare, așa că am umblat prin București în cea mai mare grabă – am luat bagajul și m-am prezentat la aeroport.

  Pe tine peste ce ape te cheamă Domnul să treci? Ai curaj, pășește-n gol!

  Carmen Avram, Fost Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Te încumeți? - 2020. "Doamne", I-a răspuns Petru " dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape". (Matei 14:28)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...