Articolul precedentAșteptare
  Articolul următorPastori credincioși

  Te încumeți?

  „Doamne”, I-a răspuns Petru ” dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape”. (Matei 14:28)

  Totul era pregătit: check-in-ul făcut, lucrurile împachetate, bagajele închise. Un singur lucru lipsea – pașaportul cu viza de tranzit pe el. Și totuși, am plecat spre București.

  Toată după-masa am dat telefoane și am scris email-uri. Aflând toată povestea, prietena mea îmi spuse, „Carmen, încerci în zadar. Omul este în concediu, ambasada a fost închisă – pe atunci încă mai erau și ierni cu zăpadă – timpul e scurt, nu ai nicio șansă!”

  Eram conștientă de adevărul spuselor ei, dar mai știam ceva – credeam în Dumnezeu.

  Petru, la cuvântul Său a mers pe ape, cine a mai întâlnit așa ceva? Câte și mai câte situații extraordinare nu au avut loc în Biblie și nu numai?

  I-am prezentat credința mea și Dumnezeul meu prietenei mele, i-am spus că nu renunț până în ultima clipă. Deși era comodă și afară era frig, curiozitatea nu a lăsat-o pe prietena mea să rămână acasă. Am pornit împreună către ambasadă, am ajuns în fața ghișeului și ni s-a spus să așteptăm. Un domn a chemat liftul și a părăsit clădirea – am privit una la cealaltă și am gândit același lucru – oare tocmai am pierdut ultima ocazie de a primi ștampila necesară? Timpul trecea și ora zborului se apropia. După câteva minute interminabile, numele meu a fost strigat. M-am îndreptat către doamna din spatele geamului și am ascultat atentă vocea ei disprețuitoare: „Pentru viza de tranzit trebuie să aplicați cu cel puțin 7-8 zile în avans. Data viitoare aveți grijă să trimiteți actele din timp.” Ridicând actele i-am mulțumit și am deschis nerăbdătoare pașaportul. Ștampila era acolo. Primisem viza. Domnul mă chemase și puteam merge pe ape. I-am spus bucuroasă prietenei mele, „Vezi? Știam eu că Dumnezeu poate!” Zâmbetul și uimirea de pe chipul ei nu aveau nevoie de alte cuvinte. Mai erau trei ore până la decolare, așa că am umblat prin București în cea mai mare grabă – am luat bagajul și m-am prezentat la aeroport.

  Pe tine peste ce ape te cheamă Domnul să treci? Ai curaj, pășește-n gol!

  Carmen Avram, Fost Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Te încumeți? - 2020. "Doamne", I-a răspuns Petru " dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape". (Matei 14:28)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...