Articolul precedentTe încumeți?
  Articolul următorUn vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  Iartă pentru prietenie

  Atunci Petru s-a apropiat de El, și I-a zis: „Doamne de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la șapte ori?” (Matei 18:21)

  Cred că și tu ai simțit ce am simțit și eu atunci când am supărat pe cineva, fie pe mama sau pe tatăl meu, fie pe unul dintre frați, fie chiar pe un prieten și a trebuit sa merg să îmi cer iertare întrebându-mă dacă mă va ierta pentru ce am făcut. Dar au fost situații când alții mi-au greșit mie și au venit să îi iert, probabil cu aceeași întrebare în minte: „Oare mă va ierta?” 

  Cum ar fi să ai curajul să mergi la cineva și să îți ceri iertare fără să ai frica de a fi refuzat. Doar îți pare rău și îți ceri iertare, iar cel căruia tu i-ai greșit te iartă.

  Avem un exemplu pentru asta în modul cum Dumnezeu se raportează la noi. În 1 Ioan 1:9 ni se spune: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele”. Dacă greșim Dumnezeu așteaptă doar să ne cerem iertare și El ne iartă. Dar același lucru trebuie să îl facem și noi cu cei care ne greșesc.

  Thomas A. Edison, marele inventator, lucra din greu la o nouă invenție spectaculoasă numită „bec” și a avut nevoie de o muncă serioasă de 24 de ore pentru a pune toate piesele împreună. Atunci când Edison a terminat unul dintre globurile miraculoase, Edison îl oferă unui băiat tânăr pentru a-l duce într-un loc sigur. Prudent băiatul urca niște scări, dar în ciuda atenției sale se întâmplă un accident și el scapă becul pe jos. Un asemenea obiect prețios. Era nevoie să muncească alte 24 de ore pentru un alt bec. Într-un final, după multă muncă termină un alt bec, și acesta trebuie dus pe scări. Surprinzător, el îl oferă tot acelui băiat care l-a scăpat pe primul. Aceasta este adevărata iertare.

  E frumos să ai încredere că cel căruia tu i-ai greșit te iartă. De aceea te sfătuiesc și te provoc, deschide-ți inima în fața celui care ți-a greșit și care vine cu sinceritate pentru a-și prezenta scuzele, pentru că așa cum tu poți merge la Dumnezeu după ce ai făcut o greșeală, așa și prietenii tăi să vină la tine cu încredere și să puteți construi o prietenie frumoasă!

  Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Iartă pentru prietenie - 2020. Atunci Petru s-a apropiat de El, și I-a zis: "Doamne de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la șapte ori?" (Matei 18:21)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...