Articolul precedentTe încumeți?
  Articolul următorUn vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  Iartă pentru prietenie

  Atunci Petru s-a apropiat de El, și I-a zis: „Doamne de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la șapte ori?” (Matei 18:21)

  Cred că și tu ai simțit ce am simțit și eu atunci când am supărat pe cineva, fie pe mama sau pe tatăl meu, fie pe unul dintre frați, fie chiar pe un prieten și a trebuit sa merg să îmi cer iertare întrebându-mă dacă mă va ierta pentru ce am făcut. Dar au fost situații când alții mi-au greșit mie și au venit să îi iert, probabil cu aceeași întrebare în minte: „Oare mă va ierta?” 

  Cum ar fi să ai curajul să mergi la cineva și să îți ceri iertare fără să ai frica de a fi refuzat. Doar îți pare rău și îți ceri iertare, iar cel căruia tu i-ai greșit te iartă.

  Avem un exemplu pentru asta în modul cum Dumnezeu se raportează la noi. În 1 Ioan 1:9 ni se spune: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele”. Dacă greșim Dumnezeu așteaptă doar să ne cerem iertare și El ne iartă. Dar același lucru trebuie să îl facem și noi cu cei care ne greșesc.

  Thomas A. Edison, marele inventator, lucra din greu la o nouă invenție spectaculoasă numită „bec” și a avut nevoie de o muncă serioasă de 24 de ore pentru a pune toate piesele împreună. Atunci când Edison a terminat unul dintre globurile miraculoase, Edison îl oferă unui băiat tânăr pentru a-l duce într-un loc sigur. Prudent băiatul urca niște scări, dar în ciuda atenției sale se întâmplă un accident și el scapă becul pe jos. Un asemenea obiect prețios. Era nevoie să muncească alte 24 de ore pentru un alt bec. Într-un final, după multă muncă termină un alt bec, și acesta trebuie dus pe scări. Surprinzător, el îl oferă tot acelui băiat care l-a scăpat pe primul. Aceasta este adevărata iertare.

  E frumos să ai încredere că cel căruia tu i-ai greșit te iartă. De aceea te sfătuiesc și te provoc, deschide-ți inima în fața celui care ți-a greșit și care vine cu sinceritate pentru a-și prezenta scuzele, pentru că așa cum tu poți merge la Dumnezeu după ce ai făcut o greșeală, așa și prietenii tăi să vină la tine cu încredere și să puteți construi o prietenie frumoasă!

  Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Iartă pentru prietenie - 2020. Atunci Petru s-a apropiat de El, și I-a zis: "Doamne de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la șapte ori?" (Matei 18:21)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...