Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  Pocăința la sangvinici

  Și Petru și-a adus aminte de vorba, pe care i-o spusese Isus: „Înainte ca să cânte cocoșul, te vei lepăda de Mine de trei ori” .Și a ieșit afară și a plâns cu amar. (Matei 26:75)

  Unul dintre cele mai spectaculoase personaje biblice este Petru. Poate pentru că este foarte cunoscut și mediatizat dar eu cred că mai ales datorită temperamentului său.

  Dacă încercăm să-l punem în șabloanele creionate de către Hypocrate, Petru este sangvinicul perfect. Este volubil și expresiv, popular, charismatic, are mereu primul cuvânt, uneori vorbește înainte ca să fie conștient de ceea ce spune, este pe scurt și în apă și în foc fără nici o ezitare. În general sangvinicii nu sunt persoane rău intenționate, numai că fiind super extrovertiți intră mereu în încurcături. Aceasta îi face uneori să fie capabili de a pune una lângă altă idei sau concepte ireconciliabile.

  La prima vedere se poate afirma cu convingere că mai nimeni cu un astfel de comportament nu poate să fie mântuit. Că cea mai sigură cale spre mântuire este să-și schimbe temperamentul. Să devină mai introvertit, mai reținut, mai tăcut. Numai că acest lucru este imposibil. Temperamentul este materialul din care ești construit și asta nu se poate schimba. Dacă ești creat din granit nu poți să te transformi din lemn de santal vei rămâne pentru toată viața granit. Dar poți fi un granit șlefuit, un granit înnobilat, un granit care poate suporta orice fără să riposteze, sau mai clar un granit pocăit.

  Da, ai citit bine!

  Și cel mai aprig temperament poate să fie modelat, înnobilat, șlefuit pentru împărăția lui Dumnezeu. Ceea ce ești prin creație nu este o scuză sau un dezavantaj ci modul prin care Dumnezeu a ales să îți duci lupta vieții tale. Petru sangvinicul care era gata să pună mâna pe sabie a fost în stare să plângă. Doar cei cu adevărat puternici pot să plângă pentru greșelile lor și să le părăsească fără să caute scuze. Așa a devenit Petru un sangvinic pocăit. Până la sfârșitul vieții el a rămas cu același temperament dar trecut prin transformarea lacrimilor pocăinței.

  Rugăciunea ta de astăzi să fie ca Dumnezeu să te înnobileze pentru ca la fel ca Petru să poți depăși și cele mai negre momente ale vieții.

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

  Pocăința la sangvinici - 2020. Și Petru și-a adus aminte de vorba, pe care i-o spusese Isus: "Înainte ca să cânte cocoșul, te vei lepăda de Mine de trei ori" .Și a ieșit afară și a plâns cu amar. (Matei 26:75)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...