Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  Pocăința la sangvinici

  Și Petru și-a adus aminte de vorba, pe care i-o spusese Isus: „Înainte ca să cânte cocoșul, te vei lepăda de Mine de trei ori” .Și a ieșit afară și a plâns cu amar. (Matei 26:75)

  Unul dintre cele mai spectaculoase personaje biblice este Petru. Poate pentru că este foarte cunoscut și mediatizat dar eu cred că mai ales datorită temperamentului său.

  Dacă încercăm să-l punem în șabloanele creionate de către Hypocrate, Petru este sangvinicul perfect. Este volubil și expresiv, popular, charismatic, are mereu primul cuvânt, uneori vorbește înainte ca să fie conștient de ceea ce spune, este pe scurt și în apă și în foc fără nici o ezitare. În general sangvinicii nu sunt persoane rău intenționate, numai că fiind super extrovertiți intră mereu în încurcături. Aceasta îi face uneori să fie capabili de a pune una lângă altă idei sau concepte ireconciliabile.

  La prima vedere se poate afirma cu convingere că mai nimeni cu un astfel de comportament nu poate să fie mântuit. Că cea mai sigură cale spre mântuire este să-și schimbe temperamentul. Să devină mai introvertit, mai reținut, mai tăcut. Numai că acest lucru este imposibil. Temperamentul este materialul din care ești construit și asta nu se poate schimba. Dacă ești creat din granit nu poți să te transformi din lemn de santal vei rămâne pentru toată viața granit. Dar poți fi un granit șlefuit, un granit înnobilat, un granit care poate suporta orice fără să riposteze, sau mai clar un granit pocăit.

  Da, ai citit bine!

  Și cel mai aprig temperament poate să fie modelat, înnobilat, șlefuit pentru împărăția lui Dumnezeu. Ceea ce ești prin creație nu este o scuză sau un dezavantaj ci modul prin care Dumnezeu a ales să îți duci lupta vieții tale. Petru sangvinicul care era gata să pună mâna pe sabie a fost în stare să plângă. Doar cei cu adevărat puternici pot să plângă pentru greșelile lor și să le părăsească fără să caute scuze. Așa a devenit Petru un sangvinic pocăit. Până la sfârșitul vieții el a rămas cu același temperament dar trecut prin transformarea lacrimilor pocăinței.

  Rugăciunea ta de astăzi să fie ca Dumnezeu să te înnobileze pentru ca la fel ca Petru să poți depăși și cele mai negre momente ale vieții.

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

  Pocăința la sangvinici - 2020. Și Petru și-a adus aminte de vorba, pe care i-o spusese Isus: "Înainte ca să cânte cocoșul, te vei lepăda de Mine de trei ori" .Și a ieșit afară și a plâns cu amar. (Matei 26:75)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...