Articolul precedentPocăința la sangvinici
  Articolul următorMoise nu era acolo

  Înțelegi cum ești?

  Când a văzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii lui Isus, și I-a zis: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos”. (Luca 5:8)

  Păcatul este atât de toxic și perfid încât îl privează pe om de bucuria reușitei. Petru tocmai asistă la ceva nemaivăzut, el fiind protagonist principal, dar rămâne neputincios. E, totuși, un semn bun să îți vezi neputința și vina în fața Lui, a lui Dumnezeu. Prea mulți trăiesc experiența întâlnirii cu Isus în deplină relaxare, fără să simtă în vreun fel greutatea de păcat.

  Îmi amintesc de o istorioară pe care o relatează Ravi Zacharias despre Sir Isaac Newton. Marele om de știință lucra de ore întregi la proiectul său de stabilire a esenței universului fizic. Ziua trecuse și el continua să lucreze la lumina lumânării. În tot acest timp l-a avut alături pe câinele lui drag. Într-un moment, când Newton a ieșit din cameră de lucru, câinele s-a grăbit să-l urmeze, lovind din greșeală biroul. Lumânarea a căzut peste foile pline de formule matematice, care s-au transformat în scrum. Când s-a întors în cameră și a văzut ce a rămas din munca lui, Newton a început să plângă și l-a mângâiat cu blândețe pe câinele lui, spunându-i: „Niciodată, niciodată nu vei înțelege ce ai făcut.”

  Tu înțelegi ce ai făcut? Petru a înțeles și s-a smerit. Dar a fost iertat! Și tu ești iertat! Trebuie doar să ai curajul să privești la tine cum ești în realitate, iar apoi să îl rogi pe El să te scape!

  Dorgo Adrian, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

  Înțelegi cum ești? - 2020. Când a văzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii lui Isus, și I-a zis: "Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos". (Luca 5:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...