Articolul precedentPocăința la sangvinici
  Articolul următorMoise nu era acolo

  Înțelegi cum ești?

  Când a văzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii lui Isus, și I-a zis: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos”. (Luca 5:8)

  Păcatul este atât de toxic și perfid încât îl privează pe om de bucuria reușitei. Petru tocmai asistă la ceva nemaivăzut, el fiind protagonist principal, dar rămâne neputincios. E, totuși, un semn bun să îți vezi neputința și vina în fața Lui, a lui Dumnezeu. Prea mulți trăiesc experiența întâlnirii cu Isus în deplină relaxare, fără să simtă în vreun fel greutatea de păcat.

  Îmi amintesc de o istorioară pe care o relatează Ravi Zacharias despre Sir Isaac Newton. Marele om de știință lucra de ore întregi la proiectul său de stabilire a esenței universului fizic. Ziua trecuse și el continua să lucreze la lumina lumânării. În tot acest timp l-a avut alături pe câinele lui drag. Într-un moment, când Newton a ieșit din cameră de lucru, câinele s-a grăbit să-l urmeze, lovind din greșeală biroul. Lumânarea a căzut peste foile pline de formule matematice, care s-au transformat în scrum. Când s-a întors în cameră și a văzut ce a rămas din munca lui, Newton a început să plângă și l-a mângâiat cu blândețe pe câinele lui, spunându-i: „Niciodată, niciodată nu vei înțelege ce ai făcut.”

  Tu înțelegi ce ai făcut? Petru a înțeles și s-a smerit. Dar a fost iertat! Și tu ești iertat! Trebuie doar să ai curajul să privești la tine cum ești în realitate, iar apoi să îl rogi pe El să te scape!

  Dorgo Adrian, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

  Înțelegi cum ești? - 2020. Când a văzut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii lui Isus, și I-a zis: "Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos". (Luca 5:8)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...