Articolul precedentÎnțelegi cum ești?
  Articolul următorPăstrează ce ai

  Rămâi cu El

  „Doamne” , I-a răspuns Simon Petru” ,la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții vecinice.” (Ioan 6:68)

  Ai fost trădat vreodată de un prieten? Îmi amintesc amuzat de nenumăratele supărări din copilărie când rupeam prietenii de fiecare dată când nu îmi convenea ceva. Bineînțeles, mereu se lăsa cu împăcare și joacă. Pe măsură ce creștem, însă, loialitatea nu mai poate fi negociată atât de ușor. Puține sunt suferințele mai grele decât cele provocate de trădarea unui prieten bun.

  Isus tocmai a fost părăsit de o parte însemnată a prietenilor Lui. E de înțeles, având în vedere situația în care au fost puși! Societatea, neobișnuită cu limbajul cerului, L-a penalizat aspru pe Învățător. Ce alegi? Intri în vizorul necruțător al oamenilor, sau stai lângă Cineva pe care uneori nu Îl înțelegi?

  John Kenneth Galbraith era un economist de top al anilor 1900. Mulți demnitari importanți îi cereau consiliere. După o zi foarte grea de muncă, i-a spus menajerei să nu fie deranjat cât timp trage un pui de somn. La scurt timp după ce a adormit, telefonul sună: „Vreau să vorbesc cu Ken. Sunt Lyndon Johnson.” „-Doarme. Mi-a spus să nu îl deranjez” a spus menajera. „Ei bine, trezește-l! Am nevoie să vorbesc urgent cu el.” „- Nu, domnule președinte (era președintele SUA!). Eu lucrez pentru el, nu pentru dvs.” Când economistul s-a trezit, Președintele Statelor Unite ale Americii l-a rugat să o lase pe menajeră la Casa Albă.

  Loialitatea este mereu răsplătită! Însă presupune de fiecare dată sacrificii. Să stai lângă Isus va fi adesea greu. Vei fi greșit înțeles. Poate chiar batjocorit! Ucenicii care au rămas fideli au simțit asta pe pielea lor. Cei care au trădat…ei bine, ei nu au primit invitație la Casa Albă de sus. Rămâi și gustă viața minunată alături de Isus!

  Dorgo Adrian, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi cu El - 2020. "Doamne" , I-a răspuns Simon Petru" ,la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții vecinice." (Ioan 6:68)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...