Articolul precedentRămâi cu El
  Articolul următorVorbe temerare

  Echilibriștii

  „Doamne,” I-a zis Simon Petru” ,nu numai picioarele, dar și mâinile și capul!” (Ioan 13:9)

  Echilibriștii sunt acei oameni care după antrenamente chinuitoare ajung să meargă în echilibru pe o funie sau fir de oțel întins între două puncte aflate la înălțime. Uneori aceste puncte sunt situate de o parte și cealaltă a unei prăpăstii sau a unei cascade. Aproape de fiecare dată ei țin în mână în poziție orizontală o prăjină lungă de câțiva metri cu ajutorul căreia își recapătă echilibrul atunci când sunt pe cale să îl piardă. Dacă centrul de greutate se deplasează din diferite motive în vreo direcție, imediat echilibristul face o mișcare în direcția opusă dar nu prea amplă pentru a nu accentua dezechilibrul. Astfel prin mișcări uneori aproape insesizabile pentru spectatori omul nostru înaintează puțin câte puțin până la capătul frânghiei.

  Ceea ce lipsește foarte mult din societatea zilelor noastre este echilibrul. Cel ce are vrea să aibă mai mult, cel ce știe vrea să știe mai mult, cel ce cumpără vrea să cumpere totul, cel ce vinde vrea să vândă și ce nu are. Cel care descoperă ceva nou vrea să cunoască totul din acel domeniu cât mai repede. Nimeni nu mai este mulțumit de nimic și mereu ceva îți dă impresia că trebuie să faci orice pentru a fi altceva. Alergarea dintr-o extremă în alta este la modă și mai niciodată echilibrul.

  Petru cel sangvinic despre care am vorbit în urmă cu câteva zile primește o lecție nouă. Lecția umilinței. Isus preia rolul de slujitor în casa în care erau și vrea să spele picioarele ucenicilor săi. Orice elev ar avea o mare reținere asemenea lui Petru în a accepta un astfel de serviciu din partea Maestrului. Nimic nefiresc până aici. Doar că atunci când primește explicația pentru care acest est este necesar, Petru alege să înțeleagă altceva decât ceea ce trebuia. În locul echilibrului Petru înțelege extremismul. În câteva zeci de secunde de la refuzul total de a accepta spălatul picioarelor de către Mântuitor, ajunge la o acceptarea aproape grotescă de îmbăiere totală.

  Alege astăzi să ai o viață echilibrată. Caută să înțelegi și să trăiești fiecare moment așa cum trebuie fără excese.

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

  Echilibriștii - 2020. "Doamne," I-a zis Simon Petru" ,nu numai picioarele, dar și mâinile și capul!" (Ioan 13:9)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...