Articolul precedentRămâi cu El
  Articolul următorVorbe temerare

  Echilibriștii

  „Doamne,” I-a zis Simon Petru” ,nu numai picioarele, dar și mâinile și capul!” (Ioan 13:9)

  Echilibriștii sunt acei oameni care după antrenamente chinuitoare ajung să meargă în echilibru pe o funie sau fir de oțel întins între două puncte aflate la înălțime. Uneori aceste puncte sunt situate de o parte și cealaltă a unei prăpăstii sau a unei cascade. Aproape de fiecare dată ei țin în mână în poziție orizontală o prăjină lungă de câțiva metri cu ajutorul căreia își recapătă echilibrul atunci când sunt pe cale să îl piardă. Dacă centrul de greutate se deplasează din diferite motive în vreo direcție, imediat echilibristul face o mișcare în direcția opusă dar nu prea amplă pentru a nu accentua dezechilibrul. Astfel prin mișcări uneori aproape insesizabile pentru spectatori omul nostru înaintează puțin câte puțin până la capătul frânghiei.

  Ceea ce lipsește foarte mult din societatea zilelor noastre este echilibrul. Cel ce are vrea să aibă mai mult, cel ce știe vrea să știe mai mult, cel ce cumpără vrea să cumpere totul, cel ce vinde vrea să vândă și ce nu are. Cel care descoperă ceva nou vrea să cunoască totul din acel domeniu cât mai repede. Nimeni nu mai este mulțumit de nimic și mereu ceva îți dă impresia că trebuie să faci orice pentru a fi altceva. Alergarea dintr-o extremă în alta este la modă și mai niciodată echilibrul.

  Petru cel sangvinic despre care am vorbit în urmă cu câteva zile primește o lecție nouă. Lecția umilinței. Isus preia rolul de slujitor în casa în care erau și vrea să spele picioarele ucenicilor săi. Orice elev ar avea o mare reținere asemenea lui Petru în a accepta un astfel de serviciu din partea Maestrului. Nimic nefiresc până aici. Doar că atunci când primește explicația pentru care acest est este necesar, Petru alege să înțeleagă altceva decât ceea ce trebuia. În locul echilibrului Petru înțelege extremismul. În câteva zeci de secunde de la refuzul total de a accepta spălatul picioarelor de către Mântuitor, ajunge la o acceptarea aproape grotescă de îmbăiere totală.

  Alege astăzi să ai o viață echilibrată. Caută să înțelegi și să trăiești fiecare moment așa cum trebuie fără excese.

  Ruben Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

  Echilibriștii - 2020. "Doamne," I-a zis Simon Petru" ,nu numai picioarele, dar și mâinile și capul!" (Ioan 13:9)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...