Motivația iubirii

A treia oară i-a zis Isus: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubești?” Și I-a răspuns: „Doamne, Tu toate le știi; știi că Te iubesc” .Isus i-a zis: „Paște oile Mele!” (Ioan 21:17)

„Mă iubești?” Așa suna întrebarea pusă de Domnul Isus lui Petru. Pentru Isus aceasta era cea mai importantă întrebare. Dar Isus nu dorea să cunoască doar răspunsul lui Petru, pentru că întrebarea ne este adresată și nouă. „Dumnezeu dorește numai un serviciu din iubire” ne spune Inspirația. El nu este mulțumit când ne este frică de El. Nu are nici o satisfacție când ascultăm de El din obligație sau datorie.

Dumnezeu este iubire ceea ce înseamnă că tot ceea ce face El este motivat de cea mai profundă dragoste. El te-a cunoscut înainte să exiști și ți-a pregătit un loc în patria cerească. A dorit ca tu să-L poți cunoaște așa cum S-a descoperit în Fiul Său. S-a făcut cunoscut prin fiecare bine pe care l-ai primit în viață. Fiecare impuls bun din tine este de la El. În preștiința Lui a anticipat fiecare experiență, piedică și încercare de care depinde destinul tău veșnic, luând măsuri pentru a nu fi niciodată încurcat sau învins de vrăjmașul tău. Tot El ți-a pregătit o viață în care dezvoltarea caracterului tău să te așeze printre cei care au înnobilat lumea și au cinstit pe Dumnezeu.

Nu există cineva care să se poarte cu tine cu mai multă delicatețe, cu mai multă răbdare și bunătate, decât Părintele tău ceresc. El simte fiecare întristare a ta, înțelege orice nedumerire și pătrunde gândurile tale neexprimate. Și dorește mult să-L recunoști în toate căile tale, ca El să-ți netezească cărările vieții tale. Cât Il iubești pe Cel care te iubește atât de mult? Voia Lui este o povară sau o plăcere pentru tine? Când vei învăța că voia Lui este mai bună decât voia ta, că înțelepciunea Lui este superioară inteligenței tale și când ochii tăi vor fi deschiși ca să vadă, atunci vei răspunde și tu: „Doamne, Tu toate le știi; știi că te iubesc”.

Suciu Iuliana, Instructor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor