Articolul precedentEchilibriștii
  Articolul următorA trăi este Hristos

  Motivația iubirii

  A treia oară i-a zis Isus: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubești?” Și I-a răspuns: „Doamne, Tu toate le știi; știi că Te iubesc” .Isus i-a zis: „Paște oile Mele!” (Ioan 21:17)

  „Mă iubești?” Așa suna întrebarea pusă de Domnul Isus lui Petru. Pentru Isus aceasta era cea mai importantă întrebare. Dar Isus nu dorea să cunoască doar răspunsul lui Petru, pentru că întrebarea ne este adresată și nouă. „Dumnezeu dorește numai un serviciu din iubire” ne spune Inspirația. El nu este mulțumit când ne este frică de El. Nu are nici o satisfacție când ascultăm de El din obligație sau datorie.

  Dumnezeu este iubire ceea ce înseamnă că tot ceea ce face El este motivat de cea mai profundă dragoste. El te-a cunoscut înainte să exiști și ți-a pregătit un loc în patria cerească. A dorit ca tu să-L poți cunoaște așa cum S-a descoperit în Fiul Său. S-a făcut cunoscut prin fiecare bine pe care l-ai primit în viață. Fiecare impuls bun din tine este de la El. În preștiința Lui a anticipat fiecare experiență, piedică și încercare de care depinde destinul tău veșnic, luând măsuri pentru a nu fi niciodată încurcat sau învins de vrăjmașul tău. Tot El ți-a pregătit o viață în care dezvoltarea caracterului tău să te așeze printre cei care au înnobilat lumea și au cinstit pe Dumnezeu.

  Nu există cineva care să se poarte cu tine cu mai multă delicatețe, cu mai multă răbdare și bunătate, decât Părintele tău ceresc. El simte fiecare întristare a ta, înțelege orice nedumerire și pătrunde gândurile tale neexprimate. Și dorește mult să-L recunoști în toate căile tale, ca El să-ți netezească cărările vieții tale. Cât Il iubești pe Cel care te iubește atât de mult? Voia Lui este o povară sau o plăcere pentru tine? Când vei învăța că voia Lui este mai bună decât voia ta, că înțelepciunea Lui este superioară inteligenței tale și când ochii tăi vor fi deschiși ca să vadă, atunci vei răspunde și tu: „Doamne, Tu toate le știi; știi că te iubesc”.

  Suciu Iuliana, Instructor – Conferința Banat

  Motivația iubirii - 2020. A treia oară i-a zis Isus: "Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?" Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: "Mă iubești?" Și I-a răspuns: "Doamne, Tu toate le știi; știi că Te iubesc" .Isus i-a zis: "Paște oile Mele!" (Ioan 21:17)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...