Articolul precedentMotivația iubirii
  Articolul următorE mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Darul pocăinței

  „Pocăiți-vă” , le-a zis Petru” ,și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.” (Fapte 2:38)

  Oare, care sunt cele mai mari regrete din viața oamenilor? Iată o întrebare la care Bronnie Ware, infirmieră la un spital din Marea Britanie, a lansat o carte în care povestește ce regrete au avut pacienții pe care i-a îngrijit, persoanele respective știind că mai au doar câteva zile de trăit. Ea a făcut un clasament al celor mai comune dorințe ale pacienților:

  Mi-aș fi dorit să am curajul să trăiesc viața așa cum vreau eu, nu cum se așteaptă alții să o fac. Acesta este cel mai mare regret.

  Mi-aș fi dorit să nu fi muncit atât de mult. Simt că au petrecut mult prea puțin timp alături de familie și că nu au acordat suficientă atenție celor dragi.

  Mi-aș fi dorit să fi avut curajul să-mi exprim sentimentele. Multe persoane recunosc că și-au reținut sentimentele pentru a nu strica relațiile cu ceilalți.

  Mi-aș fi dorit să păstrez legătura cu prietenii. În funcție de carierele pe care le urmăm, e greu să menții legătura cu toți prietenii, iar de multe ori se întâmplă să îi uităm pe mulți. Pacienții chestionați nu și-au dat seama de asta decât atunci când a fost prea târziu.

  Mi-aș fi dorit să îmi „dau voie” să fiu mai fericit. Frica de schimbare, dorința de a-i mulțumi pe ceilalți și rutina i-au împiedicat pe mulți să fie fericiți.

  În contrast cu regretele de mai sus, pocăința pe care o cere Dumnezeu din partea noastră, este un regret benefic pentru orice om. Aceasta cuprinde în sine o adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face. Ellen White

  Asta înseamnă să ne recunoaștem păcatul, să ne pară rău că îl facem, să Îl mărturisim înaintea Domnului și să-l părăsim.

  Indiferent ce vârstă avem, dacă facem un pas spre Isus, în pocăință, El se va grăbi să ne cuprindă în brațele Sale iubitoare, ne va dărui o viață fericită, ne va ajuta să trăim frumos, fără alte regrete, împăcați cu El, cu noi înșine și cu semenii noștri.

  Nu uitați: viața este o alegere! Să alegem pocăința! Ea este un dar de la Dumnezeu și singurul regret pozitiv (+) care te va scăpa de toate celelalte regrete negative (-)!

  Alege darul pocăinței în viața ta! Fii pozitiv! (+)

  Lucian Răcilă, Pastor – Conferința Oltenia

  Darul pocăinței - 2020. "Pocăiți-vă" , le-a zis Petru" ,și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh." (Fapte 2:38)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?