Articolul precedentMotivația iubirii
  Articolul următorE mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Darul pocăinței

  „Pocăiți-vă” , le-a zis Petru” ,și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.” (Fapte 2:38)

  Oare, care sunt cele mai mari regrete din viața oamenilor? Iată o întrebare la care Bronnie Ware, infirmieră la un spital din Marea Britanie, a lansat o carte în care povestește ce regrete au avut pacienții pe care i-a îngrijit, persoanele respective știind că mai au doar câteva zile de trăit. Ea a făcut un clasament al celor mai comune dorințe ale pacienților:

  Mi-aș fi dorit să am curajul să trăiesc viața așa cum vreau eu, nu cum se așteaptă alții să o fac. Acesta este cel mai mare regret.

  Mi-aș fi dorit să nu fi muncit atât de mult. Simt că au petrecut mult prea puțin timp alături de familie și că nu au acordat suficientă atenție celor dragi.

  Mi-aș fi dorit să fi avut curajul să-mi exprim sentimentele. Multe persoane recunosc că și-au reținut sentimentele pentru a nu strica relațiile cu ceilalți.

  Mi-aș fi dorit să păstrez legătura cu prietenii. În funcție de carierele pe care le urmăm, e greu să menții legătura cu toți prietenii, iar de multe ori se întâmplă să îi uităm pe mulți. Pacienții chestionați nu și-au dat seama de asta decât atunci când a fost prea târziu.

  Mi-aș fi dorit să îmi „dau voie” să fiu mai fericit. Frica de schimbare, dorința de a-i mulțumi pe ceilalți și rutina i-au împiedicat pe mulți să fie fericiți.

  În contrast cu regretele de mai sus, pocăința pe care o cere Dumnezeu din partea noastră, este un regret benefic pentru orice om. Aceasta cuprinde în sine o adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face. Ellen White

  Asta înseamnă să ne recunoaștem păcatul, să ne pară rău că îl facem, să Îl mărturisim înaintea Domnului și să-l părăsim.

  Indiferent ce vârstă avem, dacă facem un pas spre Isus, în pocăință, El se va grăbi să ne cuprindă în brațele Sale iubitoare, ne va dărui o viață fericită, ne va ajuta să trăim frumos, fără alte regrete, împăcați cu El, cu noi înșine și cu semenii noștri.

  Nu uitați: viața este o alegere! Să alegem pocăința! Ea este un dar de la Dumnezeu și singurul regret pozitiv (+) care te va scăpa de toate celelalte regrete negative (-)!

  Alege darul pocăinței în viața ta! Fii pozitiv! (+)

  Lucian Răcilă, Pastor – Conferința Oltenia

  Darul pocăinței - 2020. "Pocăiți-vă" , le-a zis Petru" ,și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh." (Fapte 2:38)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...