Darul pocăinței

„Pocăiți-vă” , le-a zis Petru” ,și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.” (Fapte 2:38)

Oare, care sunt cele mai mari regrete din viața oamenilor? Iată o întrebare la care Bronnie Ware, infirmieră la un spital din Marea Britanie, a lansat o carte în care povestește ce regrete au avut pacienții pe care i-a îngrijit, persoanele respective știind că mai au doar câteva zile de trăit. Ea a făcut un clasament al celor mai comune dorințe ale pacienților:

Mi-aș fi dorit să am curajul să trăiesc viața așa cum vreau eu, nu cum se așteaptă alții să o fac. Acesta este cel mai mare regret.

Mi-aș fi dorit să nu fi muncit atât de mult. Simt că au petrecut mult prea puțin timp alături de familie și că nu au acordat suficientă atenție celor dragi.

Mi-aș fi dorit să fi avut curajul să-mi exprim sentimentele. Multe persoane recunosc că și-au reținut sentimentele pentru a nu strica relațiile cu ceilalți.

Mi-aș fi dorit să păstrez legătura cu prietenii. În funcție de carierele pe care le urmăm, e greu să menții legătura cu toți prietenii, iar de multe ori se întâmplă să îi uităm pe mulți. Pacienții chestionați nu și-au dat seama de asta decât atunci când a fost prea târziu.

Mi-aș fi dorit să îmi „dau voie” să fiu mai fericit. Frica de schimbare, dorința de a-i mulțumi pe ceilalți și rutina i-au împiedicat pe mulți să fie fericiți.

În contrast cu regretele de mai sus, pocăința pe care o cere Dumnezeu din partea noastră, este un regret benefic pentru orice om. Aceasta cuprinde în sine o adâncă părere de rău de păcatele săvârșite și o continuă ferire de a le mai face. Ellen White

Asta înseamnă să ne recunoaștem păcatul, să ne pară rău că îl facem, să Îl mărturisim înaintea Domnului și să-l părăsim.

Indiferent ce vârstă avem, dacă facem un pas spre Isus, în pocăință, El se va grăbi să ne cuprindă în brațele Sale iubitoare, ne va dărui o viață fericită, ne va ajuta să trăim frumos, fără alte regrete, împăcați cu El, cu noi înșine și cu semenii noștri.

Nu uitați: viața este o alegere! Să alegem pocăința! Ea este un dar de la Dumnezeu și singurul regret pozitiv (+) care te va scăpa de toate celelalte regrete negative (-)!

Alege darul pocăinței în viața ta! Fii pozitiv! (+)

Lucian Răcilă, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor