Articolul precedentAdevăr sau provocare
  Articolul următorRugăciunea făcută cu credință

  În ochii Lui suntem egali

  Atunci Petru a început să vorbească, și a zis: „În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor…” (Fapte 10:34)

  Ai simțit vreodată că ai fost nedreptățit? Poate că ai jucat un rol într-o scenetă, și ți-ai dorit mult să ai rolul principal, dar el a fost dat unui alt copil. Poate că unul dintre profesorii tăi îl laudă pe un alt coleg, și chiar dacă tu crezi că meriți acest lucru, pe tine nu te laudă. Și în urma acestor lucruri, simți că nu suntem toți egali. Unii se bucură de anumite privilegii de care tu nu te bucuri, și tu te bucuri de unele lucruri de care ei nu se bucură.

  A fost o foarte lungă perioadă în istorie în care dacă nu erai dintr-o familie bogată nu avei aproape niciun drept. Au fost perioade când femeile nu aveau drept de vot, sau nu puteau să lucreze în anumite locuri. Au fost perioade în care dacă erai de o anumită etnie sau naționalitate nu te puteai bucura de privilegiile de care se bucurau ceilalți oameni. Și toate acestea demonstrau că nu exista egalitate. Astăzi lucrurile stau mult mai bine, și totuși putem observa în jurul nostru lucruri care ne arată că totuși unii oameni sunt favorizați.

  Dar pentru Dumnezeu nu stau lucrurile la fel. Pentru el toți suntem egali. În fața Lui, cel mai puternic și cel mai slab sunt egali, cel mai bogat și cel mai sărac sunt egali. Toți suntem egali.

  Se povestește despre Ducele de Wellington că într-o zi a mers să se împărtășească la biserica lui. Acolo un bătrân sărac s-a apropiat de masa de împărtășanie, și s-a așezat pe genunchi lângă duce. Cineva a venit aproape de el și i-a șoptit să se ridice și să aștepte până când ducele va lua pâinea și mustul. Dar ochiul atent al ducelui a reușit să observe însemnătatea acelei șoapte. Atunci el a prins mâna bătrânelului pentru a evita ca acesta să se ridice și cu un ton blând dar clar a spus: „Nu te ridica, toți suntem egali aici”.

  Este cineva mult mai însemnat decât acest duce, care îți spune și ție astăzi că în ochii Lui ești egal cu oricine, că te iubește la fel de mult ca pe cei din jurul tău. Acest cineva este Dumnezeu. El ne spune în Ioan 3:16: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul său Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.”

  Isus a murit pentru tine. În ochii lui suntem toți egali.

  Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  În ochii Lui suntem egali - 2020. Atunci Petru a început să vorbească, și a zis: "În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor…” (Fapte 10:34)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...