Articolul precedentAdevăr sau provocare
  Articolul următorRugăciunea făcută cu credință

  În ochii Lui suntem egali

  Atunci Petru a început să vorbească, și a zis: „În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor…” (Fapte 10:34)

  Ai simțit vreodată că ai fost nedreptățit? Poate că ai jucat un rol într-o scenetă, și ți-ai dorit mult să ai rolul principal, dar el a fost dat unui alt copil. Poate că unul dintre profesorii tăi îl laudă pe un alt coleg, și chiar dacă tu crezi că meriți acest lucru, pe tine nu te laudă. Și în urma acestor lucruri, simți că nu suntem toți egali. Unii se bucură de anumite privilegii de care tu nu te bucuri, și tu te bucuri de unele lucruri de care ei nu se bucură.

  A fost o foarte lungă perioadă în istorie în care dacă nu erai dintr-o familie bogată nu avei aproape niciun drept. Au fost perioade când femeile nu aveau drept de vot, sau nu puteau să lucreze în anumite locuri. Au fost perioade în care dacă erai de o anumită etnie sau naționalitate nu te puteai bucura de privilegiile de care se bucurau ceilalți oameni. Și toate acestea demonstrau că nu exista egalitate. Astăzi lucrurile stau mult mai bine, și totuși putem observa în jurul nostru lucruri care ne arată că totuși unii oameni sunt favorizați.

  Dar pentru Dumnezeu nu stau lucrurile la fel. Pentru el toți suntem egali. În fața Lui, cel mai puternic și cel mai slab sunt egali, cel mai bogat și cel mai sărac sunt egali. Toți suntem egali.

  Se povestește despre Ducele de Wellington că într-o zi a mers să se împărtășească la biserica lui. Acolo un bătrân sărac s-a apropiat de masa de împărtășanie, și s-a așezat pe genunchi lângă duce. Cineva a venit aproape de el și i-a șoptit să se ridice și să aștepte până când ducele va lua pâinea și mustul. Dar ochiul atent al ducelui a reușit să observe însemnătatea acelei șoapte. Atunci el a prins mâna bătrânelului pentru a evita ca acesta să se ridice și cu un ton blând dar clar a spus: „Nu te ridica, toți suntem egali aici”.

  Este cineva mult mai însemnat decât acest duce, care îți spune și ție astăzi că în ochii Lui ești egal cu oricine, că te iubește la fel de mult ca pe cei din jurul tău. Acest cineva este Dumnezeu. El ne spune în Ioan 3:16: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul său Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.”

  Isus a murit pentru tine. În ochii lui suntem toți egali.

  Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  În ochii Lui suntem egali - 2020. Atunci Petru a început să vorbească, și a zis: "În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor…” (Fapte 10:34)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...