Articolul precedentPrințesa din inima mea
  Articolul următorIertarea, un dar special

  Ceasul rugăciunii

  Petru și Ioan se suiau împreună la Templu, la ceasul rugăciunii: era ceasul al nouălea. (Fapte 3:1)

  În prima parte a capitolului 3, a cărții Faptele Apostolilor este relatată vindecarea unui olog din naștere. Petru și Ioan nu au bani să-i ofere ologului care cerșea, însă îi dau sănătate, vindecându-l.

  O minune. Ucenicii ajută un om folosindu-se de o putere supranaturală. Oare cum au putut face acest lucru?

  Textul de astăzi ne oferă cheia – RUGĂCIUNEA. Înainte de a se prezenta istorisirea, autorul vrea să scoată în evidență lucrul fără de care nu s-ar fi întâmplat minunea – RUGĂCIUNE.

  În text găsim trei elemente care ne îndreaptă spre aceeași idee – spre RUGĂCIUNE.

  Primul element este evidențiat prin cuvintele: „se suiau la Templu”. Templul era locul special de închinare. Acolo, cei care mergeau, se rugau.

  Al doilea element este în mențiunea „la ceasul rugăciunii”. Așa cum mai sunt ore de rugăciune sau minute de rugăciune publice în bisericile noastre, așa erau și pe timpul ucenicilor. Se adunau regulat la Templu pentru a se ruga.

  Ultimul element, „la ceasul al nouălea”, întărește faptul că aceste momente de rugăciune erau stabilite și cunoscute. Iată o descriere legată de aceste momente de închinare:

  („Ceasurile sunt patru slujbe relativ scurte din cadrul rânduielii de rugăciune zilnică și care marchează principalele momente (ceasuri) ale zilei.
Ceasul întâi marchează răsăritul soarelui (6:00 A.M.).

  Ceasul al treilea marchează jumătatea dimineții (9:00 A.M.)

  Ceasul al șaselea marchează ora prânzului sau jumătatea zilei (12:00, la amiază)

  Ceasul al nouălea marchează jumătatea după-amiezii (3:00 P.M.)”)

  Ucenicii, poate nu mergeau la Templu la fiecare din cele 4 ceasuri de rugăciune, însă se știa că acele momente erau dedicate rugăciunii. Oriunde ar fi fost se rugau, era „ceasul rugăciunii”

  Deși noi suntem sfătuiți: „Rugați-vă neîncetat”, ar trebui să avem măcar o dată pe zi „CEASUL RUGĂCIUNII”, un moment consacrat RUGACIUNII.

  Dacă încă nu ai un timp special zilnic de rugăciune acum este momentul să-l stabilești și să te rogi.

  Oare ar fi putut Petru și Ioan să săvârșească minunea, dacă nu s-ar fi rugat zilnic în mod deosebit?

  Rugăciunea este respirația sufletului. Și cum ar putea sufletul să trăiască dacă nu respiră?

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Ceasul rugăciunii - 2020. Petru și Ioan se suiau împreună la Templu, la ceasul rugăciunii: era ceasul al nouălea. (Fapte 3:1)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...