Articolul precedentPrințesa din inima mea
  Articolul următorIertarea, un dar special

  Ceasul rugăciunii

  Petru și Ioan se suiau împreună la Templu, la ceasul rugăciunii: era ceasul al nouălea. (Fapte 3:1)

  În prima parte a capitolului 3, a cărții Faptele Apostolilor este relatată vindecarea unui olog din naștere. Petru și Ioan nu au bani să-i ofere ologului care cerșea, însă îi dau sănătate, vindecându-l.

  O minune. Ucenicii ajută un om folosindu-se de o putere supranaturală. Oare cum au putut face acest lucru?

  Textul de astăzi ne oferă cheia – RUGĂCIUNEA. Înainte de a se prezenta istorisirea, autorul vrea să scoată în evidență lucrul fără de care nu s-ar fi întâmplat minunea – RUGĂCIUNE.

  În text găsim trei elemente care ne îndreaptă spre aceeași idee – spre RUGĂCIUNE.

  Primul element este evidențiat prin cuvintele: „se suiau la Templu”. Templul era locul special de închinare. Acolo, cei care mergeau, se rugau.

  Al doilea element este în mențiunea „la ceasul rugăciunii”. Așa cum mai sunt ore de rugăciune sau minute de rugăciune publice în bisericile noastre, așa erau și pe timpul ucenicilor. Se adunau regulat la Templu pentru a se ruga.

  Ultimul element, „la ceasul al nouălea”, întărește faptul că aceste momente de rugăciune erau stabilite și cunoscute. Iată o descriere legată de aceste momente de închinare:

  („Ceasurile sunt patru slujbe relativ scurte din cadrul rânduielii de rugăciune zilnică și care marchează principalele momente (ceasuri) ale zilei.
Ceasul întâi marchează răsăritul soarelui (6:00 A.M.).

  Ceasul al treilea marchează jumătatea dimineții (9:00 A.M.)

  Ceasul al șaselea marchează ora prânzului sau jumătatea zilei (12:00, la amiază)

  Ceasul al nouălea marchează jumătatea după-amiezii (3:00 P.M.)”)

  Ucenicii, poate nu mergeau la Templu la fiecare din cele 4 ceasuri de rugăciune, însă se știa că acele momente erau dedicate rugăciunii. Oriunde ar fi fost se rugau, era „ceasul rugăciunii”

  Deși noi suntem sfătuiți: „Rugați-vă neîncetat”, ar trebui să avem măcar o dată pe zi „CEASUL RUGĂCIUNII”, un moment consacrat RUGACIUNII.

  Dacă încă nu ai un timp special zilnic de rugăciune acum este momentul să-l stabilești și să te rogi.

  Oare ar fi putut Petru și Ioan să săvârșească minunea, dacă nu s-ar fi rugat zilnic în mod deosebit?

  Rugăciunea este respirația sufletului. Și cum ar putea sufletul să trăiască dacă nu respiră?

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Iertare

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Păstrază-te curat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...