Articolul precedentA doua sansă
  Articolul următorDragostea de mamă

  Iertarea, un dar special

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

  Iertarea Tatălui vine din iubirea Sa nemărginită. Iertarea înseamnă să te surprinzi în acea stare în care iubirea este tot ce ţi-a mai rămas. Pentru a ierta este nevoie de iubire.

  Dacă vom fi conștienți de iubirea ce ne înconjoară, vom fi deschiși pentru a ne mărturisi greșelile şi a primi eliberarea, iar apoi la rândul nostru vom fi plini de iubire pentru cei din jurul nostru, oferind iertare şi înțelegere. Nu vom putea primi darul iertării în inimă, decât atunci când acolo e loc liber pentru a intra iubirea divină..

  „Şi ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm greșiților noștri…”

  Cine merita iertarea şi cine nu? Această întrebare frământa şi măcina inima unei copile care a trăit terorizată de noul soț al mamei. Mama era lipsită de orice reacție în privința aceasta. Sărmana fetiță nu înțelegea care din cei doi era mai vinovat. Astfel a crescut cu sufletul încărcat de ură, şi sentimentul profund de vinovăție că a fost nefericirea mamei sale.

  A plecat de acasă încercând să își găsească rostul şi liniștea. Trăia cu convingerea că nu i-a fost dat să fie iubită, deoarece a fost un copil nedorit..

  Totuși, a aflat despre Isus. Și-a dorit nespus să Îl cunoască, L-a căutat şi găsindu-L, a simțit pentru prima dată în viață că nu e singură. A început să zâmbească, după mulți ani în care nu o făcuse. Dar totuși adesea zâmbetul ei era umbrit de amintirea anilor copilăriei. Simțea un puternic sentiment de vinovăție că nu îşi putea ierta mama.

  Atunci a vorbit cu Prietenul ei special, cerându-I sfat pentru a primi pacea și iertarea. Acesta a făcut-o să înțeleagă, că singura cale pentru aceasta, e să ierte şi să iubească oamenii.. grea încercare pentru o inimă tânără, plină de răni şi suferința, dar având încredere în Isus, a început să îşi deschidă inima pentru iubire, şi în scurt timp a putut rosti primul „Te iubesc mamă” conștient, astfel primind eliberarea şi pacea în suflet.. şi un frumos zâmbet pe chip.

  Iertarea va apărea, dacă noi ne mărturisim sincer greșelile şi dorim cu adevărat această pace și linişte.

  Viaţa este iubire, Isus este iubire.

  Luminița Todoran, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Iertarea, un dar special - 2020. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...